7 κανόνες ατομικής υγιεινής που καθημερινά δεν ακολουθείς

POP UP TEAM
/
14 Ιανουαρίου, 2023

Είστε σίγουροι ότι ακολουθείτε σωστά τους κανόνες ατομικής υγιεινής;

Ίσως εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι μάλλον κάνετε λάθη στην εφαρμογή τους.

1. Καλύπτετε το στόμα με το χέρι σας όταν βήχετε: Το σωστό είναι να χρησιμοποιείτε χαρτομάντηλο για να καλύψετε το στόμα σας. Αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε το μανίκι της μπλούζας σας. Η χρήση των χεριών συμβάλλει στη διασπορά μικροβίων.

2. Κόβετε τα νύχια με νυχοκόπτη: Η χρήση ψαλιδιού και νυχοκόπτη παραμορφώνει τη δομή τους, με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζουν και να σπάνε. Είναι προτιμότερο να κονταίνετε τα νύχια σας χρησιμοποιώντας λίμα, εκτός και αν είναι μακριά.

3. Βάφετε το εσωτερικό των βλεφάρων: Η άκρη του μολυβιού και ειδικά το βουρτσάκι του eye liner, συγκεντρώνουν βακτήρια τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή μόλυνση αν εισχωρήσουν στο βλεννογόνο του ματιού. Τα δάκρυα επιδεινώνουν την κατάσταση, καθώς όταν αναμειγνύονται με τα καλλυντικά, δημιουργούν τέλειες συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. 

4. Σκαλίζετε τη μύτη σας: Τα δάχτυλα φιλοξενούν μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση εάν εισέλθουν στη μύτη σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αν έχετε βουλωμένη μύτη λόγω κρυολογήματος, καθώς η μόλυνση μπορεί να οδηγήσει σε ιγμορίτιδα.

5. Κάνετε καθημερινά ντους με αφρόλουτρο: Στην επιδερμίδα μας υπάρχουν ωφέλιμα βακτήρια που την προστατεύουν από μολύνσεις και την κρατούν φυσικά ενυδατωμένη. Η καθημερινή χρήση αφρόλουτρου καταστρέφει αυτό το φράγμα, το σώμα γίνεται πιο ευάλωτο σε διάφορες ασθένειες και το δέρμα γίνεται ξηρότερο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε έκζεμα.

6. Χρησιμοποιείτε πολλή οδοντόκρεμα: Η μεγάλη ποσότητα οδοντόκρεμας κάνει τις τρίχες της οδοντόβουρτσας να γλιστρούν πάνω στα δόντια και να μην τα καθαρίζουν αποτελεσματικά. Για τους ενήλικες η κατάλληλη ποσότητα είναι ίση με ένα μπιζέλι και για τα παιδιά ίση με ένα κόκκο ρυζιού.

7. Το παρακάνετε με τη μαλακτική μαλλιών: Οι μαλακτικές κρέμες μαλλιών έχουν πυκνή υφή, καθώς περιέχουν σιλικόνες και άλλα συστατικά που μαλακώνουν και γυαλίζουν τις τρίχες. Οι μεγάλες ποσότητες όμως έχουν ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να βρωμίζουν γρηγορότερα. Όταν η μαλακτική έρχεται σε επαφή με το τριχωτό του κεφαλιού οι πόροι φράζουν και αυξάνεται η λιπαρότητα, ενώ επιβραδύνεται η ανάπτυξη των μαλλιών.

Πηγή: Bright Side, onmed.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved