Λεπτή μέση με διατροφή: 5 διατροφικοί κανόνες για να τα καταφέρεις

POP UP TEAM
/
21 Ιουνίου, 2021

Λεπτή μέση με διατροφή με αυτές τις πέντε διατροφικές συνήθειες.

Βάλε φωτιά στο μεταβολισμό σου και απόκτησε λεπτή μέση με διατροφή και συγκεκριμένα με 5 διαιτητικά must για να δοκιμάσεις. Κάνε αυτές τις πέντε μικρές αλλαγές στην καθημερινή σου διατροφή για να δεις μεγάλη ανταμοιβή (και μια πιο στενή μέση!).

1. Πάρε τις βιταμίνες σου

Οι βιταμίνες Β, ειδικά η νιασίνη, μπορούν να βοηθήσουν τη δραστηριοποίηση του μεταβολισμού αυξάνοντας την παραγωγή ενέργειας από τα μιτοχόνδρια, την κινητοποιό δύναμη των κυττάρων μας. Τα σιτηρά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αβγά και τα ολικής άλεσης είναι όλα πλούσιες πηγές βιταμινών Β.

Ανάλαβε δράση: Δοκίμασε την κινόα, ένα είδος δημητριακού που είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ή πρόσθεσε μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένες στρογγυλές πιπεριές και λίγο τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά στην πρωινή σου ομελέτα.

2. Προτίμησε το πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και το αντιοξειδωτικό επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), διεγερτικά που αυξάνουν τον αριθμό των θερμίδων που καις στη διάρκεια του 24ώρου. Η ώθηση στο μεταβολισμό είναι ελαφριά, γύρω στις 100 θερμίδες παραπάνω καύσεων, αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά αν πίνεις τακτικά τσάι, προτείνει ένα άρθρο στην επιθεώρηση American College of Nutrition.

Ανάλαβε δράση: Πίνε πέντε ή έξι φλιτζάνια παγωμένο ή ζεστό πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη (αυτή είναι η ποσότητα που έχει φανεί ότι επιφέρει μεταβολικά οφέλη) στη διάρκεια της ημέρας. Αν θέλεις να μην καταναλώνεις καφεΐνη, η EGCG μπορεί να βρεθεί και στα ντεκαφεϊνέ αφεψήματα, παρότι δεν είναι εξίσου δραστική

3. Πρόσθεσε μια πικάντικη νότα

Η καψαϊκίνη, ένα συστατικό στις πιπεριές τσίλι, μπορεί να αυξήσει κατά περίπου 5% τον μεταβολισμό σου, σύμφωνα με μια μελέτη στο International Journal of Obesity. Το ισοθειοκυανικό αλλύλιο, ένα συστατικό που υπάρχει στην πικάντικη μουστάρδα, μπορεί να προσφέρει στο σώμα σου μια προσωρινή αύξηση του μεταβολισμού, έχει βρεθεί σε έρευνα. Ανάλαβε δράση: Αντί για μαγιονέζα, προτίμησε να βάλεις καυτερή μουστάρδα στο σάντουιτς σου ή πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα στη σπιτική βινεγκρέτ. Πασπάλισε νιφάδες κόκκινης πιπεριάς στη σάλτσα για τα ζυμαρικά σου ή πρόσθεσε ένα κουτάλι του γλυκού σκόνη τσίλι στον κιμά γαλοπούλας για τα τάκος.

4. Φούλαρε με πρωτεΐνη

Ο οργανισμός σου καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για την πέψη της πρωτεΐνης συγκριτικά με την ενέργεια που καταναλώνει για τους υδατάνθρακες ή τα λιπαρά. Αν τρως πρωτεΐνη που αντιστοιχεί σε 100 θερμίδες, καις τις 35 στη διαδικασία της πέψης, της απορρόφησης και της επεξεργασίας της. Με υδατάνθρακες που αντιστοιχούν σε 100 θερμίδες, καις με τον αντίστοιχο τρόπο τις 15. Και η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για το χτίσιμο μυικής μάζας. Και όσο περισσότερους μύες έχεις, τόσο πιο αποτελεσματικά καίει το σώμα σου θερμίδες.

Ανάλαβε δράση: Δοκίμασε αυτά τα πρωτεϊνούχα σνακ

30 γραμμ. ραβδάκια από ημιαποβουτυρωμένο τυρί μαζί με 1 μέτριο μήλο (162 θερμίδες, 5 γραμμ. λιπαρά, 7 γραμμ. πρωτεΐνη).
1 φλιτζ. γιαούρτι άπαχο ή με 2% λιπαρά μαζί με 45 γραμμ. αμύγδαλα (255 θερμίδες, 12 γραμμ. λιπαρά, 26 γραμμ. πρωτεΐνη)                                                                                                                                                                           2 κ.σ. φιστικοβούτυρο, 2 κοτσάνια σέλερι και 1 φλιτζ. άπαχο γάλα (295 θερμίδες, 16 γραμμ. λιπαρά, 17 γραμμ. πρωτεΐνη).

5. Μην παραλείπεις το πρωινό

Αν παραλείπεις το πρωινό, το σώμα σου θα μπει σε ρυθμό ασιτίας. Ο λόγος; Ένα άδειο στομάχι στέλνει μήνυμα στα κύτταρά σου να φυλάξουν ενέργεια για την περίπτωση που δεν έρθει άλλο φαγητό. Για να δώσεις μια ώθηση στο μεταβολισμό σου με το ξεκίνημα της ημέρας, είναι καλό να τρως μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που ξυπνάς.

Ανάλαβε δράση: Για να εκμεταλλευτείς την επίδραση του πρωινού στην καύση των θερμίδων, δοκίμασε 1 φλιτζάνι βρώμη μαγειρεμένη μαζί με γάλα με χαμηλά λιπαρά, μαζί με 30 γραμμ. ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και 1/2 ή 1 φλιτζ. φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλλα.

 

Με πληροφορίες από shape

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved