5 προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζονται με το κλάμα

POP UP TEAM
/
14 Οκτωβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Οι γυναίκες στις ΗΠΑ κλαίνε κατά μέσο όρο 3,5 φορές τον μήνα, ενώ οι άνδρες 1,9 φορές, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.

Παρότι το κλάμα εκλαμβάνεται από πολλούς ως ένδειξη αδυναμίας, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην συγκρατείτε τα δάκρυά σας όταν αισθάνεστε την ανάγκη να κλάψετε. Στην πραγματικότητα το κλάμα έχει περισσότερα οφέλη απ’ όσα πιστεύετε. Τα δάκρυα, λοιπόν, συμβάλλουν την αντιμετώπιση των παρακάτω προβλημάτων:

Στρες: Μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι το κλάμα βοηθάει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν σε περιόδους έντονου στρες. Τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα και χρειάζεται να μεσολαβήσουν κάποια λεπτά για να αρχίσει το σώμα να χαλαρώνει. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το κλάμα ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο έχει ηρεμιστική επίδραση στον εγκέφαλο.

Αρτηριακή πίεση: Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, άνοια, ακόμη και νεφρική ανεπάρκεια. Μελέτες έχουν δείξει ότι το κλάμα μειώνει την αρτηριακή πίεση, βοηθά στη διατήρησή της σε σταθερά επίπεδα, ενώ το έντονο κλάμα σταθεροποιεί τους παλμούς της καρδιάς.

Τοξίνες: Τα δάκρυα απομακρύνουν από τα μάτια σας καπνό, σκόνη και άλλες άχρηστες ουσίες, καθώς και τοξίνες που συγκεντρώνονται στο σώμα λόγω του στρες. Αυτή η απομάκρυνση των τοξινών βοηθά στη μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, βελτιώνοντας τη διάθεση. Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι μετά το κλάμα, αισθανόμαστε να έχει φύγει ένα βάρος από πάνω μας.

Εναλλαγές διάθεσης: Εάν αναρωτιέστε γιατί η συμπεριφορά σας έχει γίνει επιθετική και αισθάνεστε ανήσυχοι και ευερέθιστοι τελευταία, οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και διαφορετικοί. Ένας από αυτούς μπορεί να είναι η συσσώρευση μαγγανίου στο σώμα. Όταν κλαίτε, η περίσσεια μαγγανίου απομακρύνεται από το σώμα μαζί με τα δάκρυα. Έτσι μειώνεται η συγκέντρωσή του, με αποτέλεσμα να νιώθετε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι.

Πόνος: Ο σωματικός πόνος συχνά συνοδεύεται από ακούσιο κλάμα. Αυτός είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί το σώμα για να μειώσει την αίσθηση του πόνου. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι εκτός από ανακούφιση, τα δάκρυα απελευθερώνουν ωκυτοκίνη και ενδορφίνες, χημικές ουσίες που κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά και ανακουφίζουν από τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο.

 

Με πληροφορίες από onmed.gr 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved