Η ιδανική διατροφή για τα ψωμάκια και το τοπικό πάχος

POP UP TEAM
/
4 Δεκεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να κάνει πιο αποτελεσματική αποτοξίνωση. Το τοπικό πάχος δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, με μια σωστή διατροφή μπορείς να τα καταφέρεις. Δες σε ποιες τροφές πρέπει να βασίζεται η διατροφή σου.

Η ιδανική δίαιτα για να μειωθούν τα «ψωμάκια»:

1. Η σωστή αποτοξίνωση

Έχεις την τάση να αποθηκεύεις λίπος στους γοφούς, εμφανίζοντας κυτταρίτιδα και προδιάθεση για κυκλοφορικά προβλήματα και μεγάλη κατακράτηση υγρών. Δεν χρειάζεται να στερηθείς τροφές από κάποια ομάδα τροφίμων. Θα πρέπει όμως να προσέξεις να κάνεις καλή αποτοξίνωση. Αυτή εστιάζεται σε δύο όργανα, στο έντερο και το συκώτι. Γι’ αυτό οι βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθείς είναι:

1. Πίνε πολύ νερό: Οκτώ με δέκα ποτήρια την ημέρα, κατά προτίμηση φίλτρου ή νερό από πηγές. Έτσι μόνο θα διασπαστεί το λίπος και θα μπορέσουν να αποβληθούν τα τοξικά προϊόντα της διάσπασης. Παράλληλα, το νερό προκαλεί κορεσμό και βοηθά το δέρμα να είναι υγιές και ενυδατωμένο. Μην ξεχνάς ότι είμαστε 70% νερό

2. Κατανάλωνε τουλάχιστον 25 γραμμ. φυτικών ινών την ημέρα: Τρώγε πολλά λαχανικά και φρούτα με τη φλούδα τους. Πρόσθετε στο πρωινό σου νιφάδες βρόμης με σταφίδες και ξηρούς καρπούς. Προτίμησε το ψωμί σικάλεως στο σάντουιτς σου με λίγο μαρούλι. Ρίξε ψύλλιο στις σαλάτες σου και ξηρούς καρπούς. Όλα αυτά βοηθούν σε ένα υγιές έντερο με τακτικές κενώσεις και αποβολή ό,τι τοξικού λαμβάνουμε με τη διατροφή μας

3. Επίλεγε βιολογικά προϊόντα και ζωικά προϊόντα ελεύθερης εκτροφής: Χρειάζεται να αποφεύγεις τα παρασιτοκτόνα που αθροίζονται στα φρούτα και τα λαχανικά. Πλύνε τα με νερό και ξίδι και προτίμησε τα βιολογικά. Οι ξηροί καρποί φρόντισε να είναι ωμοί, ανάλατοι και να μην εκτίθενται στο φως του ήλιου. Τα ψάρια κατά προτίμηση να είναι μην είναι ιχθυοτροφείου και το κρέας να προέρχεται από ζώα που τρέφονται με απλό γρασίδι και όχι με αντιβιώσεις και ορμόνες. Όλα αυτά καταλήγουν στο δικό σου κυκλοφορικό.

4. Πίνε 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι: Περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών που συμβάλλουν στη μείωση των ελεύθερων ριζών. Αυτές ευθύνονται για την οξείδωση του οργανισμού και μειώνουν την κυτταρίτιδα. Επίσης, έχει βρεθεί ότι οι κατεχίνες που περιέχει αυξάνουν το βασικό μεταβολισμό.                                                                                                                                                                                                                                                                           

 5. Προτίμησε μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, αγκινάρα και λαχανάκια Βρυξελλών. Περιέχουν ουσίες που βοηθούν στην αποτοξίνωση του συκωτιού και, άρα, στην αποβολή των περιττών υγρών.                                                           

 6. Περπάτα για 30 λεπτά την ημέρα και εκτέλεσε ασκήσεις για το κάτω μέρος του σώματος. Βοηθούν πάρα πολύ το λεμφικό μασάζ, η σάουνα και το χαμάμ.                                                                                                                       

 7. Κατανάλωνε 30 γρ. μαύρης σοκολάτας με 70% κακάο την ημέρα. Περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών. Μπορείς επίσης να πίνεις μία κούπα κακάο την ημέρα, χωρίς γάλα και ζάχαρη εννοείται.

2. Σύμμαχός σου η πρωτεΐνη

Για να χάσεις το τοπικό πάχος χρειάζεται να διατηρήσεις και να ενισχύσεις τη μυϊκή μάζα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την κατανάλωση επαρκούς πρωτεΐνης σε συνδυασμό με τη μυϊκή ενδυνάμωση. Βέβαια, δεν αναφερόμαστε στις πρωτεϊνικές δίαιτες, αλλά σε δίαιτες επαρκούς πρωτεΐνης.

Το ιδανικό, αν δεν είσαι αθλήτρια και δεν κάνεις χειρωνακτική εργασία, είναι να προσλαμβάνεις 1 γραμμ. πρωτεΐνης ανά κιλό βάρους σώματος. Σημαντική είναι η σωστή μορφή πρωτεΐνης, που είναι πιο απορροφήσιμη από τον οργανισμό. Αυτή είναι η ζωική πρωτεΐνη που περιέχεται στο αβγό, το κοτόπουλο, το άπαχο μοσχάρι και χοιρινό, το ψάρι και το άπαχο τυρί και γιαούρτι. Από τη φυτική πρωτεΐνη, καλή είναι αυτή των ξηρών καρπών και λιγότερο αυτή των προϊόντων σόγιας, π.χ., τυρί τόφου.

Τα οφέλη της πρωτεΐνης είναι πολλά. Ανάμεσα σε αυτά:

Προκαλεί κορεσμό.
Αποτελεί τη βάση για το σχηματισμό των μυών, των συνδετικών ιστών, των οργάνων, των τριχών και των νυχιών μας.

-Συμβάλλει στην παραγωγή των ορμονών και των πεπτικών ενζύμων.

-Ως ορμόνη δίνει το σήμα πότε να χρησιμοποιήσει την τροφή ως ενέργεια και πότε να την αποθηκεύσει ως λίπος.

-Βοηθά στην παραγωγή αντισωμάτων και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι, είσαι λιγότερο ευάλωτη σε ιούς και λοιμώξεις.

-Ανεβάζει τη θερμιδική επίδραση στο maximum. Χρειάζεται τη διπλάσια ενέργεια από τους υδατάνθρακες για να αποδομηθεί.

-Χτίζει μύες και αναγκάζει το σώμα σου να καίει λίπος όλη ημέρα. Οι μυς σε πλήρη ανάπαυση καίνε θερμίδες! Κάθε φορά που σηκώνεις βάρη γίνονται μικροί τραυματισμοί σε αυτούς. Το σώμα σου στέλνει πρωτεΐνη για να επιδιορθώσει τη ζημιά. Όλη αυτή η διαδικασία διαρκεί από 24 έως 48 ώρες. Έτσι, αναγκάζεις το μεταβολισμό σου να δουλεύει συνέχεια, ακόμη κι όταν κάθεσαι. Γι’ αυτό τρεις φορές την εβδομάδα προπόνηση με βάρη αρκούν.

 

Tags :

Μοιράσου το ...