Σαλάτα με κεράσια: Το πεντανόστιμο και πολύ θρεπτικό φρούτο της άνοιξης και του καλοκαιριού

POP UP TEAM
/
27 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Τα κεράσια είναι ένα πεντανόστιμο και πολύ θρεπτικό φρούτο της Άνοιξης και του Καλοκαιριού. Μπορούμε να τα εντάξουμε στη διατροφή μας με πολλούς τρόπους, απολαμβάνοντάς τα ως σκέτα φρέσκα φρούτα ή σε φρουτοσαλάτα ή σε συνδυασμό με μία πράσινη σαλάτα λαχανικών. Εμείς παρακάτω σας δίνουμε μια πολύ νόστιμη και δροσερή συνταγή για σαλάτα με πράσινα λαχανικά, κεράσια και ξύγαλο.

kerasiaaa

Υλικά:

• 150 γρ. ανάμεικτη πράσινη σαλάτα (ρόκα, μαρούλι)
• 100 γρ. κεράσια
• 60 γρ. ξύγαλο Σητείας
• 20 γρ. καρύδια • 20γρ. αμύγδαλα
• 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Για το dressing:

• 80 mL ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. νερό
• 1 κ.γ. μέλι
• 30 mL ξύδι
• 40 γρ. ηλιόσποροι
• 1 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο
• Πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Για το dressing: Τοποθετούμε στο multi το ξύδι, το νερό, το μέλι, τους ηλιόσπορους, τον δυόσμο, το πιπέρι και 40mL από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
2. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακατεύοντας μέχρι να προκύψει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
3. Για την σαλάτα: Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα κεράσια και τα πράσινα λαχανικά.
4. Βγάζουμε από τα κεράσια τα κουκούτσια.
5. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα πράσινα λαχανικά, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και το κρεμμύδι.
6. Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε.
7. Προσθέτουμε το ξύγαλο και ανακατεύουμε ελαφρά.

 

Ευχαριστούμε πολύ την Βάλια Γρηγορίου- MSc Κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος 

Tags :

Μοιράσου το ...

Τα δημοφιλή της εβδομάδας