Mεταβολισμός: Eνεργοποίησέ τον με 10 σούπερ συμβουλές

POP UP TEAM
/
26 Οκτωβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Oι πιο απλές και αποτελεσματικές συμβουλές για να καις περισσότερες θερμίδες ακόμα κι όταν κάθεσαι!

Το πρώτο βήμα για να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι είναι η ενεργοποίηση του μεταβολισμού σου. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να ακολουθήσεις στερητικές και εξαντλητικές δίαιτες γιατί ο οργανισμός σου θα καίει περισσότερες θερμίδες με μικρή προσπάθεια και έτσι σύντομα θα αποκτήσεις το ιδανικό βάρος για σένα. Εάν αρχίσεις να ακολουθείς κάθε μέρα τις συμβουλές που σου προτείνουμε θα πετύχεις την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, θα τον επιταχύνεις και θα χάσεις τα κιλά πιο εύκολα και πιο γρήγορα!

1. Φάε αρκετά

Είναι πολύ συνηθισμένο όσοι κάνουν δίαιτα να τρώνε λίγο. Θα χάσεις βάρος αρχικά, αλλά το σώμα σου είναι πιο έξυπνο από σένα. Δεδομένου ότι θα τρως λίγο το σώμα σου θα επιβραδύνει το μεταβολισμό του, ώστε να μπορείς να… επιβιώσεις. . Με άλλα λόγια, η πείνα δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα, γιατί το σώμα σου φροντίζει να μην καις πολύ για να ζήσεις. Μείωσε λίγο τις θερμίδες και ασκήσου περισσότερο.

2. Κάνε περισσότερα γεύματα

Προσπάθησε να φτάνεις τα 5-6 μικρά γεύματα την ημέρα. Όταν τροφοδοτείς τακτικά τον οργανισμό σου με τα σωστά «καύσιμα», διατηρείς ψηλά το μεταβολισμό σου κι έτσι το σώμα σου είναι σε καλύτερη κατάσταση για να μπορέσει να κάψει ενέργεια.

3. Φάε πρωινό

Είναι απλή συμβουλή, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν ακολουθείται. Εάν ο μεταβολισμός σου ξεκινήσει να λειτουργεί νωρίς, θα καις περισσότερη ενέργεια και θα κατανέμεται καλύτερα η όρεξη κατά της διάρκειας της ημέρας, μειώνοντας τις πιθανότητες υπερκατανάλωσης φαγητού σε ένα γεύμα.

4. Επίλεξε πρωτεΐνες

Φυσικά, στα συνιστώμενα για τις ανάγκες σου πλαίσια. Η πρωτεΐνη σε βοηθά να «χτίσεις» μυς και τη χρειάζεσαι για την ενίσχυση του μεταβολισμού. Η άπαχη πρωτεΐνη είναι ακόμη καλύτερη, αφού περιέχει λιγότερες θερμίδες. Το σώμα σου καταβάλλει προσπάθεια για να κάψει τις πρωτεΐνες, μια διαδικασία που ονομάζεται θερμογένεση.

5. Φάε περισσότερες φυτικές ίνες

Ισχύει η ίδια αρχή όπως και με την πρωτεΐνη. Ο οργανισμός δυσκολεύεται περισσότερο να επεξεργαστεί τις φυτικές ίνες, οπότε θα έχεις μικρή αύξηση στο μεταβολισμό μέσω αυτής της διαδικασίας. Είναι απαραίτητες, επίσης, για το πεπτικό σου σύστημα και τη σωστή λειτουργία του εντέρου.

6. Κάνε βάρη

Η προπόνηση με αυτά είναι ο απόλυτος τρόπος άσκησης για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σου. Όσο πιο έντονη είναι η άσκησή σου και όσο περισσότερους μυς ασκείς τόσο καλύτερη αύξηση του μεταβολισμού θα πετύχεις και μετά την προπόνηση θα καις θερμίδες για περισσότερη ώρα.

7. Γύμνασε τα πόδια σου

Τα βάρη για τα πόδια είναι σημαντικά για τη συνολική μυϊκή ισορροπία και πρέπει να γίνονται για πολλούς λόγους. Συνήθως τα πόδια παραμελούνται – οι δικέφαλοι είναι που ασκούνται υπερβολικά. Τα πόδια σου έχουν μεγάλη μυϊκή μάζα. Εάν γυμνάζεις αυτή τη μάζα, θα καις περισσότερη ενέργεια μετά την άσκηση.

8. Κάνε πιο έντονη αεροβική

Με την έντονη άσκηση καις περισσότερες θερμίδες και ενισχύεται περισσότερο ο μεταβολισμός. Μια 10λεπτη διαλειμματική προπόνηση στο ποδήλατο είναι πιο ωφέλιμη από μια 30λεπτη προπόνηση χαμηλής έντασης.

9. Απόφυγε το αλκοόλ

Δρα ενάντια του μεταβολισμού και τον επιβραδύνει. Μην το καταναλώνεις τακτικά.

10. Γίνε πιο δραστήρια

Για παράδειγμα, στρώσε το κρεβάτι σου το πρωί, πάρκαρε το αυτοκίνητο λίγο πιο μακριά, ανέβα από τις σκάλες, σήκω όσο πιο συχνά γίνεται από το γραφείο σου. Ακόμη και με το να είσαι απλώς δραστήρια μες στην ημέρα αυξάνεις το μεταβολισμό σου.

 

Με πληροφορίες από shape.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved