Τις γιορτές των Χριστουγέννων όλοι λίγο πολύ ξεφύγαμε με το φαγητό. Αυτό όμως μπορεί να μας πρόσθεσε κάποια επιπλέον κιλά. Δεν χρειάζεται όμως να πανικοβαλλόμαστε! 
Με τις παρακάτω συμβουλές και προτάσεις για ελαφριά γεύματα μπορούμε να απαλλαγούμε εύκολα από τα ανεπιθύμητα κιλά και να επανέλθουμε γρήγορα στο φυσιολογικό μας βάρος.

1. Δεν καταφεύγουμε σε στερητικές δίαιτες! Προσπαθούμε να προγραμματίσουμε τα γεύματά μας, ξεκινώντας με ένα θρεπτικό πρωινό και καταναλώνοντας κανονικά τα ενδιάμεσα σνακ και το κυρίως γεύμα μας δίνοντας ταυτόχρονα προσοχή στο μέγεθος των μερίδων μας
2. Περιορίζουμε για λίγο τα γλυκά, αλλά δεν τα στερούμαστε: Σίγουρα αυτήν την περίοδο των γιορτών απολαύσαμε τα γλυκά σε μεγάλο βαθμό. Τώρα είναι η ώρα να μειώσουμε τη συχνότητα και την ποσότητά τους, αλλά όταν νιώσουμε την ανάγκη, μπορούμε να τα καταναλώσουμε.
3. Επιλέγουμε υγιεινά σνακ, όπως φρούτα, ξηρούς καρπούς, λαχανικά τα οποία μπορούμε να συνδυάσουμε με μέλι, γιαούρτι ή ταχίνι.
4. Δεν ξεχνάμε το νερό! Ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας πίνοντας αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας
5. Περιορίζουμε για λίγο το αλκοόλ. Τα ποτά περιέχουν αρκετές θερμίδες, γι΄αυτό χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωσή του.
6. Φτιάξτε μια λίστα με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και περιοριστείτε σε αυτήν, ώστε να μην ξεφύγετε με την αγορά ανθυγιεινών τροφίμων.
7. Αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα. Βάλτε στην καθημερινότητά σας 30 λεπτά γρήγορου περπατήματος ή οποαδήποτε μορφής άσκηση

Ιδέες για ελαφριά σνακ:
• Σούπα λαχανικών με σέλινο, κουνουπίδι, πατάτα, τζίντζερ
• Σαλάτα πράσινη με ρόδι, πορτοκάλι, αβοκάντο, αμύγδαλο, τυρί light
• Smoothie με γάλα αμυγδάλου, βρώμη, πορτοκάλι, μήλο, μπανάνα, σπόρους τσία, μέλι, ταχίνι
• Γιαούρτι με μέλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς
• Αραβική πίτα με σολομό, τυρί κρέμα light, λάχανο, καρότο, φινόκιο

 

Ευχαριστούμε πολύ την Βάλια Γρηγορίου, Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο