Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στο Μουσείο της Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο

POP UP TEAM
/
11 Μαΐου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Μουσείο Ακρόπολης: Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων και Διεθνής Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο 

Στο Μουσείο Ακρόπολης η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων και Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2022 έχει δωρεάν είσοδο και εκδηλώσεις.
Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, με μια σειρά δράσεων για τους επισκέπτες του.

Το Μουσείο συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, με εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας των εκθεσιακών χώρων του από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ και έπειτα.

Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν υπό το βραδινό φως τα αριστουργήματα των συλλογών του, ενώ την ίδια μέρα, στο πλαίσιο της δράσης «Τι σημαίνει για σένα το Μουσείο Ακρόπολης;», θα προβληθούν σε μεγάλη οθόνη μέσα στο Μουσείο οι πιο αντιπροσωπευτικές απαντήσεις που έλαβε πρόσφατα από τους επισκέπτες του.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο της Ακρόπολης
Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, το Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Η φετινή θεματική είναι «Η δύναμη των μουσείων» και επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης, καθώς και την καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες και την προσβασιμότητα.

Με αυτήν την ευκαιρία, το Μουσείο της Ακρόπολης θα προσφέρει στους ενήλικους επισκέπτες του δύο νέες παρουσιάσεις με θέμα:

«Κρυφές ιστορίες διασποράς» και

«Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης. Νέες διαδραστικές εφαρμογές».
Παράλληλα, θα διαθέτει για τις οικογένειες το νέο έντυπο «Τα γλυπτά του Παρθενώνα. 6 μικρές ιστορίες χωρισμού». Αναλυτικά:

– Παρουσίαση με θέμα «Κρυφές ιστορίες διασποράς». Είναι παγκόσμια γνωστό ότι σχεδόν τα μισά γλυπτά του Παρθενώνα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, αποτέλεσμα της λεηλασίας του μνημείου από τα συνεργεία του Thomas Bruce, λόρδου του Elgin, στις αρχές του 19ου αιώνα. Υπάρχουν, ωστόσο, και μικρότερα θραύσματα αλλά και άλλες αρχαιότητες της Ακρόπολης, που σήμερα είναι διασκορπισμένες σε διάφορα ευρωπαϊκά μουσεία. 

Πώς, όμως, βρέθηκαν εκεί, ποιες ήταν οι περιπέτειές τους και ποιοι πρωταγωνίστησαν σε αυτές; Οι αρχαιολόγοι τού Μουσείου Ακρόπολης δίνουν τις απαντήσεις και καλούν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν μαζί τους τις, όχι και τόσο γνωστές, ιστορίες διασποράς μερικών από τα πιο σημαντικά έργα της Ακρόπολης.

Ώρες: Αγγλικά: 12:00 & 14:00. Ελληνικά: 17:00 & 18:00

Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η παρουσίαση θα συνεχιστεί κάθε Κυριακή από 22/5 μέχρι 18/12 (11:00 στα αγγλικά και 13:00 στα ελληνικά).
– Οικογενειακό έντυπο «Τα γλυπτά του Παρθενώνα. 6 μικρές ιστορίες χωρισμού». Την ίδια μέρα θα ξεκινήσει η δωρεάν διάθεση του εντύπου «Τα γλυπτά του Παρθενώνα. 6 μικρές ιστορίες χωρισμού» για παιδιά και οικογένειες.

Οι μικροί επισκέπτες ανεβαίνουν στον 3ο όροφο του Μουσείου, στην Αίθουσα του Παρθενώνα. Εκεί τους περιμένουν τα πιο διάσημα, ίσως, γλυπτά του κόσμου. Όμως όχι όλα… Ένα μέρος τους βρίσκεται αλλού… Το πού, το πότε, το πώς και το γιατί θα το ανακαλύψουν μέσα από τις περιπέτειες έξι διάσημων γλυπτών που περιέχονται στο έντυπο. 

mouseio acropolis 4

Στο τέλος τα παιδιά περιγράφουν με ζωγραφιές και λέξεις τα αισθήματα που τους γεννά ο χωρισμός των γλυπτών στις ειδικές σελίδες του εντύπου και τις αφήνουν στο Μουσείο. Το έντυπο διατίθεται στο Γραφείο Πληροφοριών, στο ισόγειο του Μουσείου. Στον ίδιο χώρο τα παιδιά αφήνουν και τις σελίδες με τα συναισθήματά τους μετά την ολοκλήρωση της εξερεύνησής τους.

– Παρουσίαση με θέμα «Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης. Νέες διαδραστικές εφαρμογές». Στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης» το Μουσείο Ακρόπολης ανέπτυξε, μεταξύ άλλων, σειρά διαδραστικών εφαρμογών εγκατεστημένων σε οθόνες αφής, που ωστόσο παραμένουν ανενεργές εξαιτίας των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Όμως, στις 18 Μαΐου οι οθόνες ανοίγουν για τρεις ώρες και οι αρχαιολόγοι θα είναι εκεί για να παρουσιάσουν, για πρώτη φορά, καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές, που αναδεικνύουν τις πολύπλευρες πτυχές των εκθεμάτων του Μουσείου, προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους εκθεσιακούς του χώρους και δημιουργούν έναν νέο, συναρπαστικό κόσμο για μικρούς και μεγάλους. Ώρες: 11:00 – 14:00.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved