Τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» επιστρέφουν στην ελληνική τηλεόραση!

POP UP TEAM
/
8 Σεπτεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» επιστρέφουν ξανά μετά πολλά χρόνια απουσίας στο κανάλι του ΣΚΑΙ. Τον ρόλο του παρουσιαστή για την ελληνική τηλεόραση θα αναλάβει ο Θέμης Γεωργαντάς, ο οποίος έβαλε σε αναμονή την εκπομπή του για να παρευρεθεί στα γυρίσματα των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα που γίνονται στο εξωτερικό.

 Στο τηλεοπτικό παιχνίδι εκτός από την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν 4 ακόμα χώρες, ανάμεσά τους η Γαλλία και η Ιταλία.

Λίγα λόγια για τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα»

Το ευρωπαϊκό αυτό τηλεπαιχνίδι, βασίστηκε σε γαλλικό τηλεοπτικό πρόγραμμα που παιζόταν στις αρχές του ’60. Το «Ιntevilles» ήταν μια εκπομπή που έβαζε ομάδες από διαφορετικές πόλεις της Γαλλίας να διαγωνιστούν μεταξύ τους. Σύντομα το τηλεπαιχνίδι και ο εμπνευστής του αγαπήθηκαν εξαιρετικά από το γαλλικό κοινό.

Ο στρατηγός Σαρλ Ντε Γκολ το παρακολουθούσε φανατικά! Δεν δίστασε μάλιστα να αποχωρήσει εν μέσω μιας επίσημης συζήτησης με τον Γερμανό καγκελάριο Κόνραντ Αντενάουερ, προκειμένου να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Τελικά, οι δυο τους κατέληξαν να παρακολουθούν μαζί την εκπομπή και ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε στον καγκελάριο το τηλεπαιχνίδι να αφορά τον αγώνα μεταξύ γερμανικών και γαλλικών πόλεων.

57657697869807859 

Ένα χρόνο μετά, το 1965 τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν με τη συμμετοχή τεσσάρων χωρών (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία). Η τεράστια επιτυχία του προγράμματος κίνησε το ενδιαφέρον συμμετοχής πολλών ακόμα χωρών, με αποτέλεσμα το 1979 να λάβουν μέρος για πρώτη φορά 8 χώρες συνολικά. Το ρεκόρ αυτό καταρρίφθηκε το 1994, με τη συμμετοχή 9 χωρών.

 paixnidia main

Η Ελλάδα έλαβε για πρώτη φορά μέρος το 1993!

Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα ταξίδευαν σε κάθε εκπομπή σε διαφορετική χώρα, όπου παίζονταν παιχνίδια με βάση τον πολιτισμό της. Οι ομάδες που είχαν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε χώρα στις προηγούμενες εκπομπές, διαγωνίζονταν στον Τελικό για το μεγάλο τρόπαιο. Η Ελλάδα τότε σημείωσε τρεις νίκες, αλλά καμία σε τελικό. Για να δούμε αυτή τη φορά….

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved