«Φοβάμαι πού θα μας οδηγήσουν τα ψέματα του Τραμπ και του Τζόνσον» δήλωσε από το Φεστιβάλ της Βενετίας ο Μικ Τζάγκερ.

Τα βέλη του κατά του Ντόναλντ Τραμπ και του Μπόρις Τζόνσον εξαπέλυσε ο Μικ Τζάγκερ. Ο frontman των Rolling Stones ήταν παρών στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Burnt Orange Eresy». Ο Μικ Τζάγκερ υποδύεται τον έμπορο τέχνης Τζόζεφ Κάσιντι. Η σκηνοθεσία είναι του Τζουζέπε Καποτόντι. Πρόκειται για τον πρώτο σημαντικό κινηματογραφικό ρόλο του τραγουδιστή έπειτα από εκείνον στην ταινία «The Man from Elysian Fields» (2001).

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, ειδικά στις ΗΠΑ, όπου έχουν περιοριστεί πλέον από την τρέχουσα διοίκηση όλοι οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι που είχαν τεθεί σε ισχύ και ήταν επαρκείς. Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι το κράτος - ηγέτης στον περιβαλλοντικό έλεγχο, αλλά τώρα η χώρα έχει αποφασίσει να πάει στην αντίθετη κατεύθυνση» ανέφερε σε δηλώσεις του. 

Βλέποντας νέους ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής να διαδηλώνουν κοντά στον χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ είπε: «Είμαι τόσο χαρούμενος που οι άνθρωποι αισθάνονται τόσο δυνατά ότι θέλουν να διαμαρτυρηθούν. Είμαι απολύτως μαζί τους. Χαίρομαι που το κάνουν αυτό επειδή είναι εκείνοι που πρόκειται να κληρονομήσουν τον πλανήτη».

Οι ακτιβιστές κάλεσαν τους πολίτες να αναλάβουν δράση, ψεκάζοντας στο κόκκινο χαλί το σύνθημα: «Ακούστε τα παιδιά σας». Παράλληλα, φώναξαν το σύνθημα: «Κάντε το κόκκινο χαλί πράσινο».

Αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική αναταραχή στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Μικ Τζάγκερ επέκρινε τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, υποστηρίζοντας ότι πολώνει τους πολίτες.

 

«Σε τόσες πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου την περασμένη εβδομάδα... αλλά ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, συμβαίνουν θεαματικές αλλαγές. Φοβάμαι πού μπορούν να μας οδηγήσουν αυτή η πόλωση, αυτή η αυθάδεια και τα ψέματα» σχολίασε ο τραγουδιστής.

«Δεν εννοώ ότι η συμπεριφορά είναι τα πάντα. Αλλά ο συνδυασμός όλων αυτών των πραγμάτων» συμπλήρωσε ο διάσημος τραγουδιστής.