Ο τυφλός φοιτητής του ΑΠΘ Αργύρης Κουμτζής, πήρε πτυχίο με άριστα και συγκίνησε το πανελλήνιο

POP UP TEAM
/
15 Νοεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Πριν από πέντε χρόνια βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας και στάθηκε η αφορμή να αλλάξει ολόκληρος νόμος.

Χθες, αποφοίτησε ως αριστούχος από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και μάλιστα διάβασε τον σχετικό όρκο στην κατάμεστη αίθουσα τελετών.

Ο Αργύρης Κουμτζής αποτελεί την προσωποποίηση της θέλησης, του αγώνα και της επίτευξης στόχων. Το 2014 πέρασε στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Ομως, η γραμματεία τον ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να εγγραφεί γιατί ήταν… τυφλός!

Συγκεκριμένα, το τμήμα υποστήριζε ότι στο πρόγραμμα σπουδών υπήρχαν εργαστήρια και άρα ο Αργύρης Κουμτζής θα αντιμετώπιζε δυσκολίες στην παρακολούθησή τους, ενώ και τα πανεπιστημιακά συγγράμματα κρίθηκε ότι δεν ήταν εύκολο να μεταφραστούν για έναν τυφλό φοιτητή. Μάλιστα, επικαλούνταν τον κανονισμό του τμήματος, ο οποίος δεν επέτρεπε την εισαγωγή σε υποψήφιους με αναπηρία στα άνω άκρα ή απώλεια όρασης!

Προκλήθηκε σάλος και το θέμα έλαβε μεγάλη δημοσιότητα. Κάτω από την κοινωνική πίεση και κατακραυγή, ο τότε υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, άλλαξε το νόμο και ο Αργύρης Κουμτζής κάθισε στο αμφιθέατρο της Φυσικής. Και όχι μόνο παρακολούθησε τις παραδόσεις αλλά έγινε ο καλύτερος φοιτητής του τμήματος. Χθες, έλαβε το πτυχίο του με βαθμό 9,39!

argiris koumtzis 459435

Εξαιρετικά συγκινητικό ήταν το μήνυμα του -επίσης- τυφλού πατέρα, Σωτήρη Κουμτζή. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες εσάς που αυτή τη μεγάλη μέρα είστε κοντά μας για να τη γιορτάσουμε μαζί. Μια πορεία πέντε χρόνων που έφτασε στην κορυφαία της στιγμή, Αργυρή μου! Νιώθουμε πολύ υπερήφανοι για σένα. Είμαστε σίγουροι πως θα μας χαρίζεις στη ζωή σου κι άλλες τέτοιες όμορφες στιγμές. Και σου το ευχόμαστε ολόψυχα! Μόνο εσύ γνωρίζεις πόσο χρειάστηκε να κοπιάσεις για να φτάσεις σε αυτό τον στόχο», έγραψε

Να σημειωθεί ότι ο Αργύρης Κουμτζής εκπονεί ήδη το διδακτορικό του με υποτροφία τεσσάρων ετών στο Max Planc, διεθνές σχολείο ηλιακής και Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Gottingen στη Γερμανία.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved