7.000 μπήκαν τσάμπα στα ΜΜΜ τον Οκτώβριο και το μόνο που κατάφεραν ήταν να πάρουν πρόστιμο

POP UP TEAM
/
16 Νοεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Στοιχεία για τους ελέγχους εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση του ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με αυτά, τον Οκτώβριο έγιναν συνολικά 340.958 έλεγχοι από τους ελεγκτές ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ. Ο μέσος όρος ελέγχων ανά ελεγκτή έφτασε τους 162, ενώ συνολικά κόπηκαν 6.911 πρόστιμα.

Συγκριτικά με τον μήνα Σεπτέμβριο, σημειώθηκε αύξηση κατά 34% στο σύνολο των ελέγχων, 18,04% στον αριθμό των ελέγχων ανά ελεγκτή και 6,5% στα επιβληθέντα πρόστιμα. 

«Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν τη μεγάλη προσπάθεια που υλοποιείται, προκειμένου να υπάρξει αύξηση των εσόδων από την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής, καθώς η κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί, είχε οδηγήσει, τουλάχιστον στην ΟΣΥ, μόνο ένας στους 20 να επικυρώνει εισιτήριο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Ο ΟΑΣΑ ελέγχει καθημερινά τις ομάδες ελεγκτών που συστήνονται σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, ενώ το τελευταίο διάστημα ζήτησε από τους σεκιούριτι που βρίσκονται στα εκδοτήρια να μεταφερθούν στις ράμπες και να ελέγχουν ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα με “λαθρεπιβάτες” που σπρώχνουν για να περάσουν μαζί με όποιον πληρώνει εισιτήριο».

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved