Αυστραλία: Η στιγμή της διάσωσης ενός μωρού καγκουρό – Δραματικές απώλειες ζώων φοβούνται οι οικολόγοι

POP UP TEAM
/
7 Ιανουαρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ο νεαρός Σαμ ΜακΓκλον δημοσίευσε στο Instagram ένα βίντεο που δείχνει πώς διέσωσε ένα μωρό καγκουρό απο τις φλόγες σε περιοχή της Αυστραλίας. 

Ο Σαμ ΜακΓκλον έκανε τη διάσωση σε περιοχή της Νότιας Νέας Ουαλίας η οποία επλήγη σοβαρά από τις πυρκαγιές. Στο βίντεο διακρίνεται να αρπάζει το μικρ όκαγκουρό από το έδαφος και να κρατά στα χέρια. Στη συνέχεια το τυλίγει σε μα κουβέρτα κι προσπαθεί να του δώσει νερό. 

Μέσω Instagram, ο νεαρός κάνει έκκληση για δωρεές προκειμένου να ενισχυθούν τα καταφύγια ζώων που έχουν δεχθεί χιλιάδες κοάλα, καγκουρό και άλλα είδα τα οποία υποφέρουν από εγκαύματα. «Η Αυστραλία καίγεται! 500 εκατομμύρια ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους. Διέσωσα ένα μωρό καγκουρό. Είναι αποκαρδιωτικό. 10 εκατ. εκτάρια γης έχουν καεί. Παρακαλώ κάντε δωρεές. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», έγραψε. 

Δραματική η κατάσταση στο νησί Καγκουρό 

Οι οικολόγοι έχουν σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον της μοναδικής και απειλούμενης άγριας ζωής στο νησί του Καγκουρό, όπου οι πυρκαγιές έχουν σκοτώσει χιλιάδες κοάλα.

Οι πυρκαγιές στο νησί, στη νότια Αυστραλία, έχουν μέχρι στιγμής αποτεφρώσει 155.000 εκτάρια, περίπου το ένα τρίτο της συνολικής έκτασης του νησιού – κυρίως στις δυτικές περιοχές που είναι πλούσιες σε βιοποικιλότητα. Εκτιμάται πως έως και 25.000 κοάλα μπορεί να είναι νεκρά, ενώ πολλά ακόμη είδη υπέστησαν σοβαρές απώλειες πληθυσμού. 

Οι ανησυχίες είναι οι μεγαλύτερες για το μοναδικό και απειλούμενο τρωκτικό του νησιού και τους μαύρους παπαγάλους κακατούα.

Ο πληθυσμός του νησιού από απειλούμενους με εξαφάνιση κακατούα- ένα μοναδικό υποείδος – αποτέλεσε το αντικείμενο δύο δεκαετιών κοινοτικής εργασίας διατήρησης ώστε τα πουλιά να φτάσουν από 150 στη δεκαετία του ’90 σε 400 τα τελευταία χρόνια. Πολλές από τις βασικές περιοχές διατροφής και διαβίωσης των κακατούα στη βόρεια ακτή έχουν χαθεί σύμφωνα με όσα λέει η Daniella Teixeira, επιστήμονας που ερευνά τα πουλιά στο Πανεπιστήμιο του Queensland.

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν κατά την έναρξη της αναπαραγωγικής περιόδου, όταν τα θηλυκά είχαν ήδη ένα αυγό και θα ήταν απρόθυμα να πετάξουν μακριά. 

1585613 koala 1

Ο οργανισμός Άγριας Ζωής του Kangaroo Island Land δέχεται καθημερινά πολλά ζώα και προσπαθεί να διασώσει περισσότερα.

Ο Sam Mitchell, συνιδιοκτήτης του Πάρκου Άγριας Ζωής του Kangaroo Island, δήλωσε ότι οι κάτοικοι έφεραν τραυματισμένα ζώα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 50 κοάλα. «Τουλάχιστον στο ένα τρίτο έπρεπε να γίνει ευθανασία. Είχαν πολλά εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια και τα νύχια τους είχαν καεί. Μερικά είχαν πολύ ακραία εγκαύματα», είπε.

 

via lifo

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved