Το ποσό των 20.000 δολαρίων προσφέρουν οι Αρχές της Φλόριντα των ΗΠΑ σε όποιον τους δώσει πληροφορίες για τους ανθρώπους που φέρουν την ευθύνη για τον θάνατο δύο δελφινιών.

Τα θηλαστικά βρέθηκαν νεκρά μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας στις ακτές της Φλόριντα, με τις Αρχές να έχουν επικηρύξει τους δράστες, αφού τα νεκρά ζώα έφεραν τραύματα από όπλο και άλλο αιχμηρό αντικείμενο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία «National Oceanic and Atmospheric Administration» (NOAA), το ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό στα ανοιχτά της Ναπλς στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Την ίδια εβδομάδα, μελετητές από το καταφύγιο άγριας ζωής «Emerald Coast Wildlife Refuge» βρήκαν ένα δελφίνι με μία σφαίρα στην αριστερή πλευρά του, στις ακτές της Πενσάκολα στη Φλόριντα.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως πιθανότατα οι δύο θάνατοι οφείλονται σε ανθρώπους που τάισαν τα ζώα. Όταν τα θηλαστικά μαθαίνουν να συνδέουν τους ανθρώπους και συγκεκριμένα σκάφη με τρόφιμα, μπορούν να εκτεθούν σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Από το 2002, τουλάχιστον 29 δελφίνια έχουν θανατωθεί με βέλη, όπλα ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα, όπως τα ψαροντούφεκα.

Τον Μάιο του 2019, ένα δελφίνι βρέθηκε νεκρό από το νησί Captiva με μια θανατηφόρα πληγή πλημμυρίσματος στο κεφάλι του. Μια έρευνα για το θάνατο συνεχίζεται.

Επικήρυξη με αμοιβή 20.000 δολαρίων για τους δολοφόνους

 

Με πληροφορίες από το Guardian