Κλείσατε ραντεβού στην κομμώτρια σας; Κομμωτήρια: Πότε τα σεσουάρ θα βγαίνουν από την πρίζα

POP UP TEAM
/
1 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Τα κομμωτήρια ανοίγουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η λειτουργία τους θα μοιάζει με όσα είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν.

Από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των κομμωτηρίων και των κουρείων, καθώς και ο τρόπος προσέλευσης των πελατών σε αυτά, που θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού.

Σε ότι έχει να κάνει με το ωράριο κομμωτήρια και κουρεία θα είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ το Σάββατο θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Για τα μέτρα προστασίας, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φοράνε μάσκες και γάντια προστασίας. Σε ότι έχει να κάνει με τα άτομα που μπορούν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο, στα κομμωτήρια ισχύουν οι περιορισμοί ανά τετραγωνικά και έως 20 μέτρα θα επιτρέπονται τέσσερα άτομα.

Επίσης, ισχύει και ο κανόνας επιπέδου στα μαγαζιά. Αν ένα κατάστημα έχει δύο επίπεδα, τότε δεν θα επιτρέπονται άνω των δύο ατόμων ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα.

Πελάτες και εργαζόμενοι φοράνε υποχρεωτικά μάσκα. Επιπλέον, απαραίτητο μέτρο είναι η τήρηση των αποστάσεων μέσα στο κομμωτήριο, δηλαδή οι καρέκλες δεν θα είναι όπως ήταν παλιά, δίπλα- δίπλα. Θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον ένα μέτρο. Αν το κομμωτήριο είναι μεγάλο θα μπαίνουν μέσα τρία με τέσσερα άτομα και μαζί με τους εργαζόμενους δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα έξι με επτά άτομα. Στα μικρά κομμωτήρια θα μπαίνουν μέχρι δύο πελάτες.

Παράθυρα και πόρτες θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά για να δημιουργείται ρεύμα και το κλιματιστικά θα πρέπει να είναι κλειστό. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο στέγνωμα με το πιστολάκι, διότι γίνεται περιστροφή αέρα, γι αυτό είναι απαραίτητο οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά ώστε να υπάρχει αλλαγή αέρα. Δεν χρησιμοποιούμε σεσουάρ, διότι είναι κλειστά και μέσα γίνεται περιστροφή αέρα.

Επίσης αν κάποιος βήξει ή φτερνιστεί τότε τα σεσουάρ θα πρέπει να σταματήσουν για πολλά λεπτά. Πράγματα που δεν έχουμε συνηθίσει και όλοι ε΄χουν αγωνία αν θα τα συνηθίσουμε.

 

Πηγή: eleftherostypos

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved