Πλατέια Συντάγματος: Μια κόκκινη καρδιά από λουλούδια με διπλό συμβολισμό 

POP UP TEAM
/
1 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Μια κόκκινη καρδιά από λουλούδια κοσμεί την πλατεία Συντάγματος και ο συμβολισμός της είναι διπλός.

Ο δήμος Αθηναίων τοποθέτησε την καρδιά απο λουλούδια για την Πρωτομαγιά, αλλά και για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους άλλους εργαζόμενους που βγήκαν έξω, όσο οι υπόλοιποι πολίτες έμεναν σπίτι, λόγω του κορωνοϊού. 

Η καρδιά αποτελείται από 1.500 κόκκινες πετούνιες και σε μια εβδομάδα τα λουλούδια θα μεταφυτευτούν στο πάρκο Ευαγγελισμού, δίπλα σε ένα από τα νοσοκομεία που γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη απέναντι στον κορωνοϊό.

 «Σε μία διαφορετική Πρωτομαγιά, θελήσαμε να εκφράσουμε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας, στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, σε όλους τους εργαζόμενους που βγήκαν έξω όσο εμείς μέναμε στα σπίτια μας. Σε όλους εκείνους που έγιναν τείχος και ασπίδα μας μακριά από την ασφάλεια της οικογένειάς τους. Μία κίνηση συμβολική αλλά με συναισθήματα ουσίας, αληθινά», έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. 

Πέρα από τη συμβολική καρδιά από λουλούδια, τις προηγούμενες εβδομάδες η Αθήνα «άνθισε», καθώς 8.500 φυτά τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης. Γεράνια, σκυλάκια, πετούνιες και άλλα φυτά τοποθετήθηκαν σε πλατείες, πεζοδρόμια και νησίδες, τόσο στο κέντρο της πρωτεύουσας όσο και σε γειτονιές της.

 

Πηγή φωτό Thomas Gravanis/ This is Athens Πηγή: www.lifo.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved