Έρχονται πρόστιμα για τα υπαίθρια κορονο-πάρτι: 5.000 στους μαγαζάτορες, 150 ευρώ στους πελάτες

POP UP TEAM
/
6 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Καταστήματα take away (πάρε μακριά) έγιναν… take and stay (πάρε και μείνε), με διανομή ποτών, μουσική στην διαπασών και υπαίθρια πάρτι πολιτών. Ήταν μία ακραία καταγραφή συνωστισμού την πρώτη μέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας ανευθυνότητας καταγράφηκε στη συνοικία Παλαιών στο Βόλο, όπου… μπαρ take away έφτιαχνε κοκτέιλ και ποτά στους πελάτες, οι οποίοι συνωστίστηκαν στον δρόμο έξω από αυτό.

8d3c90193e5244209b631b15d1a8671e 12

6d3562884c0146fcb6a0a4150a9b3ee5 12

Κάτι αντίστοιχο, καταγράφηκε σε υπαίθρια… καντίνα στην Αγία Παρασκευή. Εκεί χθες το βράδυ υπήρξε… συνωστισμός τουλάχιστον 300 ατόμων! Χρειάστηκε η επέμβαση διμοιριών των ΜΑΤ και η χρήση δακρυγόνων όταν δέχθηκαν επιθέσεις προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Αστυνομία Επεισόδια Αγία Παρασκευή

87b9b3572025498da750b061fd2a920e

Οι συστάσεις θα γίνουν… Πεντοχίλιαρα

Σε αρχικό στάδιο έγιναν αυστηρές συστάσεις μετά την παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία απομάκρυνε τους πολίτες που είχαν συνωστιστεί, ωστόσο από την ερχόμενη Δευτέρα, χωρίς να αποκλείεται και νωρίτερα, το πρόστιμο για τέτοιους καταστηματάρχες θα ανέρχεται στα 5.000 ευρώ, σφράγισμα του καταστήματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφαίρεση αδείας σε περίπτωση υποτροπής και πρόστιμα των 150 ευρώ σε πολίτες που δεν τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις έξω από αυτά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου, αναφέρθηκε με αυστηρό τόνο στα περιστατικά που σημειώθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της… γέφυρας ασφάλειας. Μίλησε για καφέ-μπαρ, κυρίως στην περιφέρεια, στα οποία δεν τηρούνταν οι αποστάσεις.

“Το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ότι λέει η άδεια τους. Τake away σε ποτά δεν επιτρέπεται. Άτυπα πάρτυ και συγχρωτισμός απαγορεύονται. Οι μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται και προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις” τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Η αύξηση κρουσμάτων θα επαναφέρει περιορισμούς

Αντίστοιχες περιπτώσεις συνωστισμού καταγράφηκαν έξω από τράπεζες, ΔΟΥ, υποκαταστήματα της ΔΕΗ, στα κεντρικά της ΕΥΔΑΠ, όπου οι ουρές των πολιτών έφθαναν έως την… Ομόνοια.

Παρότι η πρώτη εβδομάδα άρσης των περιοριστικών μέτρων θα κυλούσε με μία διακριτική ανοχή στους ελέγχους, με υποδείξεις, παρεμβάσεις, και πρόστιμα σε υπερβολικές καταστάσεις συνωστισμού, δεν αποκλείεται αυτοί να αυστηροποιηθούν και να γίνουν σαρωτικοί. Την επόμενη Δευτέρα, θα γίνουν στοχευμένοι έλεγχοι και βεβαιώσεις προστίμων, καθώς σύμφωνα με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα υπάρχουν τα επιδημιολογικά στοιχεία της εβδομάδας που διανύουμε, σε συνδυασμό με τα τεστ που κάνουν τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ. Αν διαπιστωθεί μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, αύξηση των κρουσμάτων και πιθανότητα επικίνδυνης διασποράς του ιού, δεν αποκλείεται η επαναφορά κάποιων επιπλέον μέτρων. 

“Κανονικότητα” με πρόστιμα

Την πρώτη μιάμιση μέρα, 33 ώρες, άρσης των περιοριστικών μέτρων και τήρησης των νέων, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας κατέγραψαν συνολικά 59 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, 116 για μετακίνηση εκτός νομού και τρεις σε καταστήματα για παράνομη λειτουργία.

Την περασμένη Δευτέρα, για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ. Τα 14 καταγράφηκαν στη Θεσσαλία, 6 στην Αττική,

2 στην Κρήτη και από ένα σε Πελοπόννησο, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο.

Την Τρίτη, από τις 06:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι, καταγράφηκαν ακόμη 34 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και τήρησης ελάχιστης απόστασης, εκ των οποίων οι 27 στην Αττική, 4 στην Ήπειρο και 3 στην Κρήτη.

 

Πηγή: thetoc, newspaper.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved