Στις 15 Ιουλίου ξεκινούν ‘με κανόνες’ συναυλίες και παραστάσεις σε ανοικτούς χώρους

POP UP TEAM
/
7 Μαΐου, 2020

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται από τις 15 Ιουλίου οι παραστάσεις και οι συναυλίες σε ανοικτούς χώρους μόνο και όλα τα δρώμενα περιέγραψε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Όπως είπε:

-Τα άτομα με μη ιατρική μάσκα που μπορούν να βρίσκονται στην σκηνή θα πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

-Το όριο πληρότητας θα είναι 40% ώστε να τηρούνται οι ανάλογες αποστάσεις.

-Η σκηνή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3 μέτρα από την πρώτη σειρά καθισμάτων.

-Σε περίπτωση εκδήλωσης όπου το κοινό θα πρέπει να είναι όρθιο θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου.

-Συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και αντισηπτικού για το κοινό.

-Θα υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής.

-Ο κόσμος θα μπαίνει και θα βγαίνει στον χώρο με ειδικούς κανόνες.

-Θα υπάρχουν επίσης ειδικοί κανόνες για το μακιγιάζ, το κομμωτήριο, το βεστιάριο και τον εξοπλισμό.

 

Δρώμενα σε ανοικτούς χώρους από 15 Ιουλίου

Όπως είπε η υπουργός, ζωντανά θεάματα & δρώμενα θα ξεκινήσουν από 15 Ιουλίου μόνο σε ανοιχτούς χώρους. Πρόβες και κινηματογραφικά γυρίσματα μπορούν να ξεκινήσουν από 18/5, με ειδικούς κανόνες, μέτρα υγιεινής, μακιγιάζ, κομμωτήρια κλπ και για το ζήτημα θα ακολουθήσουν ειδικές εγκύκλιοι με οδηγίες 

Το υπ. Πολιτισμού σε συνεργασία με τους συνεργαζόμενους φορείς και δήμους θα διοργανώσει 200 μικρά πολιτιστικά δρώμενα σε αρχαιολογικούς χώρους, που αποτιμώνται σε 2 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, κρατικές σκηνές & ορχήστρες και ΔΗΠΕΘΕ καλούνται φέτος να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε να ανέβουν παραγωγές. 

Σχετικά με τις επιχορηγήσεις στα δημοτικά περιφερειακά θέατρα, επισήμανε ότι επισπεύτηκε η εκταμίευση και δόθηκαν 20.000 ευρώ στο καθένα «Οι επιχορηγήσεις στα θέατρα δεν θα ζητηθούν πίσω ακόμα κι αν δεν γίνει δυνατό να υλοποιηθούν οι παραστάσεις», υποστήριξε. Ακόμη ανέφερε ότι θα δοθεί «κουπόνι πολιτιστικών παραγωγών» σε όσους είχαν αγοράσει εισιτήρια για παραστάσεις που δεν έγιναν.

Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, θερινά σινεμά

Όπως είπε, από 18/5 ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι με μέτρα ασφαλείας, περιορισμένο αριθμό προσερχομένων, κανόνες υγιεινής. Μέχρι τότε θα έχουν εκδοθεί τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρου μεταξύ των επισκεπτών, ενώ θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα. Επιπλέον, θα υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας και αντισηπτικών.

Για τα θερινά σινεμά είπε ότι μπορούν να ανοίξουν από 1η Ιουνίου. 

Τα μουσεία θα ανοίξουν ξανά στις 15 Ιουνίου, ανέφερε η υπουργός. Σχετικά με τα μέτρα προστασίας στα μουσεία θα πρέπει να τηρείται απόσταση δύο μέτρων. Ακόμη θα επιτρέπεται η χρήση κλιματιστικών ανοικτού κυκλώματος, ανά ώρα θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων.

Όσον αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους, θα μπορούν να ξεκινήσουν από 15 Ιουλίου. 

Δημιουργείται Μητρώο Καλλιτεχνών και Δημιουργών

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί Μητρώο Καλλιτεχνών και Δημιουργών. Σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού, από 13/5 θα λειτουργεί ειδική πλατφόρμα στο ΕΡΓΑΝΗ για την καταγραφή καλλιτεχνών και δημιουργών ανά κλάδο που θα μετεξελιχθεί σε Μητρώο Καλλιτεχνών και Δημιουργών. 

Παράλληλα προανήγγειλε την ψήφιση διατάξεων κατά της πειρατείας.

Με πληροφορίες από APE _MPE

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved