Μια ρεπόρτερ στη Φλόριντα ευχαρίστησε μια τηλεθεάτρια που εντόπισε καρκινικό όγκο στο λαιμό της και της έστειλε μήνυμα, καλώντας την να ζητήσει άμεσα βοήθεια.

«Μια τηλεθεάτρια μού έστειλε email τον προηγούμενο μήνα», ανέφερε η Βικτόρια Πράις. «Είδε ένα εξόγκωμα στο λαιμό μου και μου είπε πως της θύμισε το δικό της. Εκείνης ήταν καρκίνος. Όπως αποδείχθηκε, το ίδιο και το δικό μου», εξήγησε η δημοσιογράφος του WFLA, ανακοινώνοντας πως θα απέχει από την εργασία της για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας.

Η Βικτόρια Πράις είπε επίσης πως θα υποβληθεί σε επέμβαση προκειμένου να αφαιρέσει τον όγκο.

«Το «8 On Your Side» [σ.σ. 8 στο πλευρό σου] δεν είναι απλώς μια ατάκα στο WFLA», έγραψε στα social media, κάνοντας αναφορά στον αριθμό του σταθμού και το σλόγκαν. «Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μας. Αλλά οι ρόλοι πρόσφατα αντιστράφηκαν όταν βρήκα έναν τηλεθεατή στο δικό μου πλευρό και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευγνώμων», πρόσθεσε.

 

Όπως εξήγησε, η δουλειά της στην κάλυψη της πανδημίας στην Τάμπα δεν της άφηνε χρόνο να προσέξει την δική της υγεία.

«Ως δημοσιογράφος, είμαι συνεχώς στο πόδι από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Ατελείωτες βάρδιες σε έναν ατέρμονο κύκλο ειδήσεων», έγραψε η Πράις, προσθέτοντας: «Καλύπταμε την πιο σημαντική ιστορία υγείας του αιώνα αλλά η δική μου υγεία ήταν το τελευταίο πράγμα στο μυαλό μου».

Οι γιατροί τής είπαν πως ο όγκος εξαπλωνόταν από το κέντρο του λαιμού της και θα χρειαζόταν να αφαιρεθεί χειρουργικά, μαζί με τον θυρεοειδή και μερικούς λεμφαδένες, εξήγησε σε άρθρο της στο WFLA.

 

«Αν δεν είχα λάβει εκείνο το email, δεν θα είχα τηλεφωνήσει ποτέ στον γιατρό μου και ο καρκίνος θα συνέχιζε να εξαπλώνεται. Είναι μια τρομακτική αλλά και αφυπνιστική σκέψη», σημείωσε. «Θα είμαι για πάντα ευγνώμων στη γυναίκα που μπήκε στον κόπο να μου στείλει email, μια παντελώς άγνωστη σε μένα. Δεν είχε την παραμικρή υποχρέωση να το κάνει, αλλά το έκανε», πρόσθεσε.

 

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς είναι περισσότερο συνηθισμένος στις γυναίκες συγκριτικά με τους άντρες, σχολίασε η Πράις, τονίζοντας πως το 75% των περιπτώσεων που καταγράφηκαν φέτος στις ΗΠΑ ήταν γυναίκες. «Οπότε κυρίες μου, ελέγξτε το λαιμό σας», κατέληξε, λέγοντας πως υπολογίζει να επιστρέψει στη δουλειά σε μια εβδομάδα.