Καμπότζη: Παίζουν σε ελέφαντα τραγούδια του Φρανκ Σινάτρα για να τον ηρεμήσουν

POP UP TEAM
/
6 Σεπτεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Το κόλπο να ηρεμήσει ένας ταλαιπωρημένος ή αγχωμένος ελέφαντας; Τα τραγούδια του Φρανκ Σινάτρα. 

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ένας κτηνίατρος από αυτούς που έχουν οριστεί να εκτιμήσουν το κατά πόσο ο Κααβάν, ένας ελέφαντας που ζούσε στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, μπορεί να μεταφερθεί σε καταφύγιο ζώων στην Καμπότζη.

Ο Αμίρ Χαλίλ, ο οποίος έχει δουλέψει σε εμπόλεμες ζώνες για τη διάσωση ζώων, βρίσκεται στο Ισλαμαμπάντ με την οργάνωση Four Paws προκειμένου να κρίνει αν ο Κααβάν είναι ασφαλής να ταξιδέψει. Κι αυτό, μετά την απόφαση δικαστηρίου, τον περασμένο Μάιο, που όριζε πως όλοι οι «κάτοικοι» του ζωολογικού κήπου της πακιστανικής πρωτεύουσας πρέπει να απελευθερωθούν ή να μεταφερθούν σε καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλλον.

«Όταν φτάσαμε, δέκα μέρες πριν, άρχισα να τον εκπαιδεύω και να του τραγουδάω και εκείνος με αποδέχτηκε, οπότε έχουμε χτίσει μια σχέση» λέει ο γιατρός, προσθέτοντας πως επέλεξε να του τραγουδά το My Way του Φρανκ Σινάτρα.

Όμως, ακόμα και ο Φρανκ Σινάτρα δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Η μεταφορά του μεγάλου θηλαστικού για τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. 

Ο 36χρονος ελέφαντας έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε ένα μικρό κλουβί με ελάχιστο χώρο ενώ τα τελευταία χρόνια ζει μόνος του μετά το θάνατο ενός άλλου ελέφαντα. 

Εδώ και καιρό, οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες του ζωολογικού κήπου στο Ισλαμαμπάντ – όπου δεκάδες ζώα, μεταξύ αυτών και έξι λιοντάρια, πέθαναν τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Η δικαστική απόφαση ήρθε μετά από τέσσερα χρόνια παγκόσμιας εκστρατείας, με την υποστήριξη της Αμερικανίδας σταρ Cher. 

O Κααβάν ναρκώθηκε από απόσταση ώστε να του γίνουν εξετάσεις. Ο ειδικός της Four Paws Φρανκ Γκέριτζ ανέλυσε τα δείγματα αίματος. Ο πλήρης φάκελος με τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη έτοιμος, ωστόσο ο Γκέριτζ τόνισε πως ο Κααβάν, παρότι υπέρβαρος, δυστυχισμένος και με κακοφορμισμένα νύχια που είναι επικίνδυνο να του προκαλέσουν σοβαρές μολύνσεις, έχει καλές προοπτικές και ασφαλώς ελπίδα να μεταφερθεί για τη διάσωσή του.

kaavan 3

«Ας περιμένουμε όλα τα αποτελέσματα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δε βλέπω μεγάλο πρόβλημα που θα τον εμποδίσει να ταξιδέψει. Μπορεί να ελπίζει σε μια καλύτερη ζωή» αναφέρει ο ίδιος.

 

Με πληροφορίες από Reuters, lifo

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved