Ισπανία: Σχολείο διδάσκει τα αγόρια πώς να κάνουν δουλειές του σπιτιού

POP UP TEAM
/
25 Σεπτεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ένα σχολείο στην πόλη Βίγκο της Ισπανίας μαθαίνει σε αγόρια και νεαρούς άντρες βασικές «δεξιότητες ζωής», μεταξύ άλλων καθάρισμα, μαγειρική, σιδέρωμα ακόμη και ράψιμο.

Το μάθημα Home Economics 101 του Colegio Montecastelo έχει στόχο να καταπολεμήσει την ανισότητα των φύλων και να κάνει τα αγόρια πιο ανεξάρτητα και ικανά να βοηθούν στο σπίτι. 

Ανάμεσα σε όσους διδάσκουν τους μαθητές συγκαταλέγονται εθελοντές από την διοίκηση του σχολείου αλλά και μερικοί μπαμπάδες. 

Η πρωτοβουλία έχει προκαλέσει αμφιλεγόμενες αντιδράσεις με κάποιους να την χαρακτηρίζουν παραπάνω από καίρια και άλλους να διαφωνούν πως στην πραγματικότητα ενισχύει τους ρόλους των δύο φύλων επειδή κατηγοριοποιεί συγκεκριμένες δραστηριότητες σε «αντρικές» και «γυναικείες» αντί να τις εκλαμβάνει ως γενικά χρήσιμες δεξιότητες. Πολλοί επίσης σχολίασαν πως αυτές οι δεξιότητες θα έπρεπε να διδάσκονται στο σπίτι και όχι στο σχολείο 

Ο Νταν Μπέικον, ιδρυτής του The Modern Man, τόνισε πως δεν είναι «λιγότερο αντρικό» να βοηθά κανείς στις δουλειές του σπιτιού.

boom chore school spain2

«Αν το ένστικτό σου σου λέει πως θα πρέπει να βοηθάς περισσότερο στις δουλειές του σπιτιού, τότε κάν’ το. Και κάν’ το από αγάπη επειδή αγαπάς τον άλλο άνθρωπο και δεν θέλεις να τον βλέπεις με επιπλέον στρες σε αυτό το διάστημα», είπε ο ίδιος, με αφορμή το γεγονός πως πολλοί δουλεύουν από το σπίτι λόγω της πανδημίας. 

«Επίσης αν μια γυναίκα παρατηρήσει πως ο άντρας της βοηθά περισσότερο από ό,τι συνήθως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μια τρυφερή προσέγγιση και να τον επαινέσει γι’ αυτό, αντί απλώς να θεωρεί δεδομένες τις προσπάθειές του», σημείωσε ο Νταν Μπέικον, μιλώντας στο Bored Panda. «Η αλήθεια είναι, πως ούτε ένας άντρας ούτε μια γυναίκα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τα πάντα σε μια σχέση. Είναι θέμα επιλογής».

Όπως εξήγησε, όταν οι κινήσεις είναι αποτέλεσμα αγάπης, υποστήριξης και σεβασμού, η σχέση γίνεται πιο δυνατή με τον καιρό. «Οπότε οι δουλειές του σπιτιού δεν θα πρέπει να γίνονται με απέχθεια και θυμό, αντιθέτως θα πρέπει να είναι κομμάτι του πώς στηρίζεις τον σύντροφό σου και του δείχνεις σεβασμό», κατέληξε.

boom chore school spain1

 

Με πληροφορίες από boredpanda, lifo

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved