Μόσιαλος: Χρειάζονται μέτρα για να μην υπερφορτώσουμε το σύστημα Υγείας

POP UP TEAM
/
3 Νοεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, μίλησε στην ΕΡΤ ο Ηλίας Μόσιαλος καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μόσιαλος: «Mόνο η Γερμανία έχει αυτή τη στιγμή επαρκή αριθμό ΜΕΘ γι αυτό και χρειάζονται τα μέτρα για να μην υπερφορτώσουμε το σύστημα Υγείας, το οποίο ακόμα αντέχει.

Mε σύνεση πρέπει να ισορροπούμε μεταξύ της αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και του κινδύνου της οικονομικής καταστροφής, της κοινωνικής απομόνωσης, της ψυχολογίας των πολιτών που έχουν πιεστεί.

Υπάρχουν ασθενείς που δεν πάσχουν από τον κορονοίό και δεν πρέπει να μπλοκαριστεί το σύστημα υγείας πχ για τους καρδιοπαθείς και τους καρκινοπαθείς, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, αλλά μπορούμε με καλύτερη καταγραφή να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις».

Επίσης ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως: «Για το εμβόλιο οι ανακοινώσεις θα γίνουν στα μέσα Νοεμβρίου, ελπίζουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα, οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα πρέπει να πάνε στο υγειονομικό προσωπικό που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση, Ιανουάριο με Φεβρουάριο, μετά οι ευάλωτες ομάδες και ύστερα οι υπόλοιποι

Τα ερωτήματα υπάρχουν για τα εμβόλια και περιμένουμε και τα αποτελέσματα από τη Ρωσία και την Κίνα. Η πρώτη γενιά των εμβολίων δεν πιστεύω ότι θα είναι απολύτως αποτελεσματικά, αν φτάσουν στο 50% αποτελεσματικότητα θα έχουμε σημαντική ανοσία στην κοινότητα, αν το ποσοστό είναι μεγαλύτερο θα πανηγυρίζουμε

Σημαντικός είναι ο εξαερισμός στους κλειστού χώρους, η μάσκα, οι αποστάσεις, πιστεύω ότι θα πάμε έτσι μέχρι το καλοκαίρι».

 

Με πληροφορίες από ert

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved