ΗΠΑ: Σχολείο άνοιξε παντοπωλείο για τους μαθητές και πληρώνουν με «καλές πράξεις»

POP UP TEAM
/
1 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Στο παντοπωλείο εντός του Linda Tutt High School, στο Τέξας, δεν πληρώνεις με χρήματα αλλά με καλές πράξεις, όπως η καθαριότητα γύρω από το σχολικό κτίριο.

«Δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε μέρα σε ένα σχολείο», είπε ο διευθυντής Άντονι Λοβ. «Νομίζω πως ένα μεγάλο μέρος του έχει να κάνει με την ενίσχυση των μαθητών μας επειδή πολλοί προέρχονται από χαμηλά κοινωνικά και οικονομικά στρώματα οπότε χρειάζονται λίγη επιπλέον βοήθεια με τα τρόφιμα».

Το σχολείο, που βρίσκεται περίπου 60 μίλια βορειοδυτικά του Ντάλας, συνεργάστηκε με τοπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις για να βοηθήσει τα παιδιά, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

student grocery store

Το κατάστημα είναι ανοιχτό Δευτέρα με Τετάρτη για τους μαθητές και το προσωπικό εντός της σχολικής μονάδας. 

«Είναι ένας τρόπος οι μαθητές να αποκτούν την δυνατότητα να ψωνίζουν για τις οικογένειές τους», σημείωσε ο διευθυντής. «Μέσω σκληρής δουλειάς, κερδίζεις πόντους για θετική αξιολόγηση. Μπορείς να συγκεντρώσεις πόντους κάνοντας διάφορα θελήματα γύρω από το κτίριο ή βοηθώντας στην καθαριότητα».

Οι μαθητές έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου το κατάστημα, κάνοντας τα πάντα- από το να ανανεώνουν τα ράφια με τρόφιμα μέχρι να διαχειρίζονται το σύστημα πόντων.

Ο Άντονι Λοβ θεωρεί ότι πάνω από όλα το παντοπωλείο λειτουργεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο. 

«Νομίζω πως το πιο συναρπαστικό σε όλο αυτό είναι πως μαθαίνουμε στα παιδιά μας επαγγελματικές δεξιότητες, τις οποίες μπορούν να συνεχίσουν όταν αποφοιτήσουν και ενταχθούν στην κοινωνία. Οι μαθητές είναι πραγματικά το σημείο-κλειδί σε αυτό», κατέληξε.

 

Με πληροφορίες από Washington post. .lifo.gr 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved