Η πιο μικρή φαινομενικά πράξη καλοσύνης μπορεί να έχει τεράστια αποτελέσματα – ακόμα και αν δεν συναντήσουμε ποτέ τον αποδέκτη της. Αυτό το γνώριζε καλά μια Βρετανίδα φοιτήτρια, η 18χρονη Πέιτζ Χάντερ, όταν άρχισε να αφήνει σημειώματα αισιοδοξίας και ενδυνάμωσης σε μια γέφυρα που επέλεγαν επίδοξοι αυτόχειρες, στο Σάντερλαντ της βορειοανατολικής Αγγλίας.
Το κορίτσι κόλλησε στη γέφυρα συνολικά πάνω από 200 σημειώματα συνολικά προκειμένου να βοηθήσει όσους βρίσκονταν στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους. Άλλωστε καθώς και η ίδια αγωνίζεται ενάντια στην ψυχική ασθένεια -έχει φτάσει μάλιστα σε σημείο να αποπειραθεί να δώσει τέλος και στη δική της ζωή- ξέρει πώς είναι να χάνεις τον εαυτό σου.
Καθώς και η ίδια αγωνίζεται ενάντια στην ψυχική ασθένεια -έχει φτάσει μάλιστα σε σημείο να αποπειραθεί να δώσει τέλος και στη δική της ζωή- ξέρει πώς είναι να χάνεις τον εαυτό σου.
Μερικές χαρακτηριστικές φράσεις των σημειωμάτων που άφηνε; «Δεν είσαι μόνος», «Παρόλο που τα πράγματα είναι δύσκολα, η ζωή σου μετράει, είσαι ένα φως στο σκοτάδι του κόσμου, μην το βάζεις κάτω».
Κανένας φυσικά δεν μπορεί να γνωρίζει πόσες ακριβώς ζωές σώθηκαν χάρη στη χειρονομία της Χάντερ, αλλά οι τοπικές αστυνομικές αρχές ξέρουν ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι άλλαξαν γνώμη πάνω στη γέφυρα, αποφασίζοντας να συνεχίσουν τη ζωή τους παρά τις δυσκολίες της.
«Είναι εκπληκτική η κατανόηση που έδειξε η Πέιτζ απέναντι σε ευάλωτους ανθρώπους που χρειάζονται υποστήριξη. Για κάποιον τόσο νέο, εξέφρασε πραγματική ωριμότητα και το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε θα ήταν να την ευχαριστήσουμε προσωπικά. Πρέπει να είναι περήφανη για τον εαυτό της» σχολίασε η επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Σάρα Πιτ.
Παρόλο που αυτό το ασυνήθιστο πρότζεκτ είναι παλαιότερο, πρόσφατα έκανε τον γύρο του διαδικτύου διεθνώς. Η ίδια ανέβασε μια φωτογραφία της από εκείνη τη γέφυρα, στο λογαριασμό της στο Facebook, γράφοντας, μεταξύ άλλων: «Αυτή ήταν πιθανότατα η τελευταία μέρα που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου τόσο ευτυχισμένο».