Μια νέα, καταπράσινη «κυψέλη» παιχνιδιού στη Φωκίωνος Νέγρη

© Δήμος Αθηναίων
POP UP TEAM
/
4 Σεπτεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Μια νέα, καταπράσινη «κυψέλη» παιχνιδιού και δραστηριοτήτων, έκτασης 500 τ.μ., δημιούργησε από το «μηδέν» ο Δήμος Αθηναίων στη Φωκίωνος Νέγρη προς τέρψη των μικρών Αθηναίων που επιθυμούν να περάσουν όμορφα, ξέγνοιαστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Πρόκειται για έναν ασφαλή, αειφόρο δημόσιο χώρο, καθολικά προσβάσιμο σε άτομα με αμαξίδιο και κινητικές δυσκολίες. Αυτός ο μικρός πνεύμονας πρασίνου, που βρίσκεται στον εμβληματικό πεζόδρομο της Κυψέλης, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες μαζί με τους φίλους και την οικογένειά τους, σε ένα φυσικό περιβάλλον πλημμυρισμένο από πολύχρωμα φυτά.

Νέα παιδική χαρά στην Κυψέλη

Τα μονοπάτια δραστηριοτήτων του κήπου προσφέρουν αισθητηριακές εμπειρίες, περιβαλλοντική εκπαίδευση και δίνουν τη δυνατότητα εξερεύνησης και κοινωνικοποίησης στους μικρούς επισκέπτες του.

Τα στοιχεία του κήπου είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά: φυτά, χώμα, νερό και κορμούς δέντρων. Ο σχεδιασμός φύτευσης περιλαμβάνει ποικίλες συνθέσεις πολυετών ποωδών σε οργανικά σχήματα, δημιουργώντας έναν περίκλειστο χώρο που αγκαλιάζει ευφάνταστες κατασκευές για αυθόρμητες εμπειρίες.

Η νέα, καταπράσινη παιδική χαρά στην Κυψέλη

«Ο Κήπος της Φωκίωνος Νέγρη είναι έτοιμος να πλημμυρίσει τη γειτονιά της Κυψέλης με παιδικά χαμόγελα και ενθουσιασμό. Αυτή η ξεχωριστή “όαση” παιχνιδιού, η οποία “αγκαλιάζεται” από το πράσινο και διαθέτει σύγχρονο φωτισμό και εξοπλισμό, αποτελεί ακόμη μια “παρένθεση” στο τσιμέντο της πόλης. Είναι ένας σύγχρονος και ασφαλής πράσινος χώρος, που επιτρέπει στους μικρούς επισκέπτες να έρθουν πιο κοντά με τη φύση και να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μια νέα, καταπράσινη «κυψέλη» παιχνιδιού στη Φωκίωνος Νέγρη (εικόνες)

Οι μικροί επισκέπτες ενθαρρύνονται να αλληλοεπιδρούν αυθόρμητα και με φαντασία, να εξερευνούν, να ανακαλύπτουν και να δημιουργούν δεσμούς με τη φύση. Συνδυασμένος με εκπαιδευτικά προγράμματα, ο κήπος μπορεί να αποτελέσει μια ζωντανή πλατφόρμα για συνεχή περιβαλλοντική εκπαίδευση και δημιουργική δράση.

Οι επισκέπτες του κήπου μπορούν να ασκηθούν στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια δράσης. Παράλληλα, είναι ένας χώρος χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλα τα παιδιά μπορούν να αλληλοεπιδρούν.

Μια νέα, καταπράσινη «κυψέλη» παιχνιδιού στη Φωκίωνος Νέγρη (εικόνες)

«Ο Κήπος της Φωκίωνος Νέγρη είναι η νέα πράσινη “πινελιά” του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή της Κυψέλης. Μια ξεχωριστή “φωλιά” παιχνιδιού που προσφέρει στους μικρούς Αθηναίους μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, δίνοντας παράλληλα ακόμη μια σημαντική “ανάσα” πρασίνου σε αυτή την πυκνοδομημένη γειτονιά της πόλης», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου, Χρήστος Τεντόμας.

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved