Συγκλονίζει η αδερφή της Σελίν Ντιόν: «Υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να τη βοηθήσουμε»

©Instagram/ celinedion
POP UP TEAM
/
4 Σεπτεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Σε δύσκολη κατάσταση είναι η Σελίν Ντιόν (Celine Dion) λόγω του σπάνιου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, όπως αποκάλυψε η αδερφή της.

Σε συνέντευξή της στο «Hello!» Καναδά που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, η Κλοντέτ Ντιόν δήλωσε ότι η αδερφή της κάνει τα πάντα για να αναρρώσει από το σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου (Stiff Person Syndrome), το οποίο αποκάλυψε πέρσι ότι έχει.

«Είναι μια ασθένεια για την οποία γνωρίζουμε τόσο λίγα πράγματα. Υπάρχουν σπασμοί, είναι αδύνατο να τους ελέγξεις. Ξέρετε πως οι άνθρωποι συχνά πετάγονται τη νύχτα εξαιτίας μιας κράμπας στο πόδι ή στη γάμπα; Είναι κάπως έτσι, αλλά σε όλους τους μύες», αποκάλυψε η αδερφή της πεντάκις νικήτριας του βραβείου Grammy.

Mάλιστα, η Κλοντέτ Ντιόν έδωσε μια απαισιόδοξη εικόνα: «Υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να τη στηρίξουμε, να ανακουφίσουμε τον πόνο της. Σταυρώνουμε τα δάχτυλά μας ότι οι ερευνητές θα βρουν ένα φάρμακο για αυτή την απαίσια ασθένεια».

Τι είναι το σπάνιο σύνδρομο από το οποίο πάσχει η Σελίν Ντιόν

To σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου είναι μια σπάνια, προοδευτική, ανίατη νευρολογική διαταραχή που μπορεί να προκαλέσει μυϊκούς σπασμούς. Η εξουθενωτική αυτή κατάσταση μπορεί να φτάσει σε τέτοιο σημείο που ο ασθενής καμπουριάζει ολόκληρος και δεν μπορεί τελικά να περπατήσει ή να κινηθεί χωρίς βοήθεια.

Η ασθένεια αυτή προσβάλλει περίπου μόλις ένα άτομο σε κάθε 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Οι γυναίκες έχουν διπλάσια πιθανότητα να την εμφανίσουν σε σχέση με τους άνδρες.

Η Σελίν Ντιόν είχε αποκαλύψει τον περσινό Δεκέμβριο τη διάγνωσή της, σημειώνοντας ότι η πάθηση θα απαιτούσε από την ίδια να αναβάλει και να ακυρώσει όλες τις συναυλίες της.

Από τότε που ανακοίνωσε τη διάγνωσή της, η τραγουδίστρια έχει κρατηθεί μακριά από τη δημοσιότητα, ενώ απουσιάζει και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τον Απρίλιο, ωστόσο, εξέπληξε τους θαυμαστές της αποκαλύπτοντας ένα από τα πέντε νέα τραγούδια για το soundtrack της ταινίας «Love Again», στην οποία έκανε επίσης το ντεμπούτο της ως ηθοποιός στη μεγάλη οθόνη.

 

Πηγή Athens Voice

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved