Το Indiana Jones 5 χρησιμοποιεί τεχνολογία VFX για να κάνει τον Harrison Ford πιο νέο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
25 Νοεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Η εναρκτήρια σκηνή του Indiana Jones 5 χρησιμοποιεί ειδικό software για να μας παρουσιάσει τον διάσημο ηθοποιό ως νεαρό αρχαιολόγο, ώστε να κάνει flash back τον Indy σε μια περιπέτεια του 1944.

Ακόμη και ο Harrison Ford δεν μπορούσε να ξεφύγει από την εμμονή της Disney με την τεχνολογία de-ageing. Ο ηθοποιός του Indiana Jones 5 είναι τώρα το τρίτο και τελευταίο μέλος της αρχικής τριλογίας του Star Wars που γυρνάει πίσω στο χρόνο και ξεγελάει τα γηρατειά με το λογισμικό VFX. Το περιοδικό Empire αποκάλυψε ότι ένας νεότερος Indy θα εμφανιστεί στην επερχόμενη ταινία.

Ευτυχώς, η ιδιαίτερη αυτή τεχνολογία δεν θα μας στερήσει από το να δούμε τον Ford ως τυχοδιώκτη αρχαιολόγο στα χρυσά του χρόνια. Το de-ageing λογισμικό χρησιμοποιείται μόνο στην εναρκτήρια σκηνή της ταινίας, όπου ο Indiana πρέπει να αντιμετωπίσει ένα κάστρο γεμάτο Ναζί το 1944, μερικά χρόνια πριν συνεχίσει να πολεμά τους Ναζί (αλλά αυτή τη φορά στη NASA) για τις ανάγκες της πέμπτης ταινίας το 1969.

Με το νέο λογισμικό από την εταιρεία VFX Industrial Light & Magic, η ταινία αναδημιούργησε έναν Harrison Ford της δεκαετίας του 1980, χρησιμοποιώντας αρχειοθετημένα πλάνα του ηθοποιού, αναμειγνύοντάς τα με τις σκηνές που γυρίστηκαν πρόσφατα. Η προσπάθεια δεν σταμάτησε εκεί, καθώς το τμήμα κοστουμιών δημιούργησε ακόμη και το εμβληματικό καφέ δερμάτινο μπουφάν του βελονιά προς βελονιά.

«Ελπίζω ότι, αν και θα συζητηθεί από την άποψη της τεχνολογίας, απλά θα το δείτε και θα πείτε: Θεέ μου, βρέθηκαν τελικά τα πλάνα. Αυτές τις σκηνές τις γύρισαν πριν από 40 χρόνια», είπε η παραγωγός Kathleen Kennedy. «Σε βάζουμε σε μια περιπέτεια, κάτι που θέλει ο Indy και αμέσως νιώθεις αυτό το συναίσθημα, ότι είσαι σε μια ταινία Indiana Jones».

Φυσικά, ο Harrison Ford αντέδρασε όταν είδε δει τον νεότερο εαυτό του στην οθόνη όπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο – αποκαλώντας το απόκοσμο.

«Είναι η πρώτη φορά που το βλέπω», είπε ο 80χρονος ηθοποιός. «Είναι λίγο τρομακτικό. Δεν νομίζω ότι θέλω καν να μάθω πώς λειτουργεί, αλλά λειτουργεί».

Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν η νεαρή έκδοση του Indiana φαίνεται ρεαλιστική ή μοιάζει περισσότερο με το deepfake του Luke Skywalker όταν το Indiana Jones 5 βγει στους κινηματογράφους στις 30 Ιουνίου 2023.

http://www.youtube.com/watch?v=63yuRFdyfRw

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved