Οι ταινίες της Marvel επιστρέφουν στην Κίνα μετά από τρία χρόνια απαγόρευσης

Copyright @Instagram marvel
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
19 Ιανουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Οι κινέζοι αξιωματούχοι που εγκρίνουν τις κυκλοφορίες ξένων ταινιών δεν έδωσαν καμία εξήγηση για το μπλοκάρισμα ταινιών με υπερήρωες τα τελευταία χρόνια, που κόστισε στην Disney εκατοντάδες εκατομμύρια σε πωλήσεις εισιτηρίων.

Οι ταινίες της Marvel πρόκειται να βγουν στις οθόνες για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, το τέλος μιας απαγόρευση στη δεύτερη μεγαλύτερη κινηματογραφική αγορά του κόσμου.

Τα αναπάντεχα νέα έρχονται ως μια ευχάριστη έκπληξη στους θαυμαστές καθώς και στην Disney, τον ιδιοκτήτη της Marvel, η οποία έχει χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων.

Το Black Panther: Wakanda Forever θα εμφανιστεί στους κινηματογράφους στις 7 Φεβρουαρίου, σχολίασε η Marvel στην κινεζική πλατφόρμα Weibo, ενώ το Ant-Man and the Wasp: Quantumania θα ακολουθήσει στις 17 Φεβρουαρίου, την ίδια μέρα που θα έρθει και στις ΗΠΑ.

Είναι οι πρώτες ταινίες της Marvel μετά τα Avengers: Endgame και Spider-Man: Far From Home του 2019 που προβάλλονται στην Κίνα, όπου υπάρχει αυστηρή λογοκρισία και η κυκλοφορία ξένων ταινιών είναι περιορισμένη, έτσι ώστε να προωθηθούν οι εγχώριες. Πολλές ταινίες με υπερήρωες είχαν αποκλειστεί από τις κινεζικές αίθουσες, συμπεριλαμβανομένων των Spider-Man: No Way Home, Eternals, Doctor Strange in the Multiverse of Madness και Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, η πρώτη ταινία της Marvel με ασιάτες πρωταγωνιστές.

Η κινέζικη επιτροπή κινηματογράφου, το τμήμα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος που εγκρίνει όλες τις κυκλοφορίες ξένων ταινιών, δεν έδωσε καμία επίσημη εξήγηση για το εν λόγω μπλοκάρισμα. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι λόγοι θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη συμπερίληψη χαρακτήρων LGBTQ+, σχόλια που επικρίνουν την Κίνα από άτομα που συμμετέχουν στις ταινίες, όπως η σκηνοθέτης του Eternals, Chloé Zhao και οι εντάσεις μεταξύ της ΗΠΑ και της Κίνας για το εμπόριο και άλλα θέματα.

Η σύντομη ανακοίνωση της Marvel δεν ανέφερε τις προηγούμενες ταινίες, ούτε σχολίασε σχετικά με την κυκλοφορία του Black Panther και Ant-Man. Το 2018, η πρώτη ταινία Black Panther έβγαλε 105 εκατομμύρια δολάρια στην Κίνα, ενώ η δεύτερη ταινία Ant-Man έβγαλε 121 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Box Office Mojo. Το Avengers: Endgame κέρδισε 632 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το την πιο επιτυχημένη ξένη ταινία στην Κίνα.

Η Κίνα ξεπέρασε τη Βόρεια Αμερική ως την μεγαλύτερη αγορά ταινιών στον κόσμο το 2020, όταν η πανδημία μείωσε τις πωλήσεις εισιτηρίων στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά έπεσε στη δεύτερη θέση πέρυσι καθώς η παραλλαγής όμικρον προκάλεσε μαζικά lockdown.

Και οι δύο ταινίες της Marvel κυκλοφορούν μετά τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά, τη μεγαλύτερη γιορτή της Κίνας, την οποία οι ρυθμιστικές αρχές συνήθως επιφυλάσσουν για πολεμικά έπη που εξυμνούν τον κινεζικό στρατό και άλλες εγχώριες ταινίες.

Μεταξύ των μεγαλύτερων ταινιών που βγαίνουν στις κινεζικές αίθουσες για τις γιορτές, είναι το Full River Red, μια κωμωδία του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Zhang Yimou και το The Wandering Earth 2, ένα πρίκουελ της επιτυχημένης ταινίας επιστημονικής φαντασίας του 2019.

Ένα άλλο θετικό σημάδι για το Χόλιγουντ, η υπερπαραγωγή του Τζέιμς Κάμερον, Avatar: The Way of Water θα παραμείνει στις κινεζικές αίθουσες κατά τη διάρκεια των διακοπών, έχοντας κερδίσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια από τότε που κυκλοφόρησε εκεί τον περασμένο μήνα.

http://www.youtube.com/watch?v=5WfTEZJnv_8

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved