Ο Quentin Tarantino εξηγεί γιατί μισεί τον «διεφθαρμένο κινηματογράφο» των βιογραφικών ταινιών

Copyright @Instagram tarantinoxx
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
7 Φεβρουαρίου, 2023

Πάντα πρόθυμος να μοιραστεί την άποψή του σε διάφορους κινηματογραφικούς τομείς, ο σκηνοθέτης Quentin Tarantino έχει πολλά να πει για τις αλλαγές στον τρόπο δημιουργίας, προώθησης και απόλαυσης μιας ταινίας. Ο σκηνοθέτης μπήκε στον κινηματογράφο με το δικό του ξεχωριστό όραμα, χτίζοντας μια καριέρα που όρισε τον σύγχρονο αμερικανικό κινηματογράφο.

Όσον αφορά στα δεκάδες διαφορετικά είδη ταινιών, ο Tarantino είναι σίγουρος για τις προτιμήσεις του. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο TheTalks, ο σκηνοθέτης του Kill Bill ρωτήθηκε για τα είδη που πιστεύει ότι είναι τα πιο δυνατά ή αδύναμα, με αποτέλεσμα ο Quentin Tarantino να ξεχωρίσει, ένα δημοφιλές κινηματογραφικό είδος το οποίο αποδυναμώνει τον κινηματογράφο μέσω των προθέσεων του.

«Δεν μου αρέσουν όλα τα είδη», είπε. «Μου αρέσουν οι ιστορικές ταινίες, αλλά δεν μου αρέσουν τα δράματα με κουστούμια». Ο σκηνοθέτης έχει πειραματιστεί με ιστορικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του Django Unchained, που απεικονίζει μια Αμερική του 1800, και του The Hateful Eight.

«Ένα άλλο είδος που δεν σέβομαι καθόλου είναι οι βιογραφικές ταινίες. Είναι απλώς δικαιολογίες για τους ηθοποιούς ώστε να κερδίσουν Όσκαρ. Είναι ένας διεφθαρμένος κινηματογράφος». Αυτό είναι ένα καυτό θέμα, καθώς πολλά στούντιο επιμένουν σε βιογραφικές ταινίες σημαντικών προσωπικοτήτων. Αυτές οι ταινίες, τραβάνε την Ακαδημία μέσω των δραματικών ερμηνειών από μεγάλα ονόματα και των σοβαρών θεμάτων τους.

«Ακόμη και το πιο ενδιαφέρον άτομο – αν αφηγείσαι τη ζωή του από την αρχή μέχρι το τέλος, θα είναι μια βαρετή ταινία», εξηγεί ο Tarantino. Και προσθέτει: «Για παράδειγμα, όταν κάνεις μια ταινία για τον Elvis Presley, δεν κάνεις ταινία για όλη του τη ζωή». Η ταινία του Luhrmann, Elvis έχει λάβει αμέτρητες υποψηφιότητες για βραβεία, όπως και ο πρωταγωνιστής, Austin Butler. «Κάνε μια ταινία που κρατάει μία μέρα. Κάνε μια ταινία για την ημέρα που ο Elvis Presley πήγε για πρώτη φορά στη Sun Records», συνεχίζει ο Tarantino. «Φτιάξε μια ταινία για όλα όσα συνέβησαν την ημέρα πριν μπει στη Sun Records και η ταινία να τελειώνει την στιγμή που περνάει την πόρτα. Αυτή είναι ταινία».

Κατόπιν αυτού, ο Quentin Tarantino ρωτήθηκε αν θα παρακολουθούσε ποτέ μια βιογραφική ταινία για τη ζωή και την καριέρα του, που δείχνει πώς ερωτεύτηκε τον κινηματογράφο τις δεκαετίες του 1960 και του 1970. «Μπορεί να κολακευόμουν», απαντά. «Αλλά δεν θα το έβλεπα».

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved