Ο Quentin Tarantino αποκαλύπτει την αγαπημένη του σκηνή όλων των εποχών: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω κάτι τόσο καλό»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
29 Μαΐου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Από τότε που έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την καλτ ταινία, Reservoir Dogs το 1992, ο Quentin Tarantino έχει χαράξει μια πραγματικά εξαιρετική κινηματογραφική καριέρα. Με μια φιλμογραφία που αποτελείται από εννέα ταινίες, ο Tarantino έχει δημιουργήσει μια επιτυχημένη συνταγή με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, υπερβολικής βίας και ένα αναγεννημένο καστ, πρωτοκλασάτων ηθοποιών.

Ενώ, έχει χρησιμοποιήσει πολλές συμβουλές από σκηνοθέτες θρύλους, όπως τους Stanley Kubrick, Francis Ford Coppola, Martin Scorsese και Steven Spielberg για τα έργα του, μέρος της φιλοσοφίας του είναι ότι ο καθένας μπορεί να κάνει μια καλή ταινία, αρκεί να έχει πάθος για τον κινηματογράφο. «Δεν χρειάζεται να ξέρεις πώς να κάνεις ταινία», είπε ο Quentin Tarantino σε μια συνέντευξη που εμφανίστηκε στο DVD του Reservoir Dogs. «Αν αγαπάς πραγματικά τον κινηματογράφο, με όλη σου την καρδιά και με αρκετό πάθος, δεν μπορείς παρά να κάνεις μια καλή ταινία. Δεν χρειάζεται να το σπουδάσεις. Δεν χρειάζεται να ξέρεις να χειρίζεσαι την κάμερα. Τίποτα από αυτά δεν είναι σημαντικό, αν έχεις πάθος».

«Δώσε μου το καλύτερο επιχείρημά σου για τη δύναμη του κινηματογράφου», ρώτησε ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, Charlie Rose τον Quentin Tarantino σε μια άλλη περίσταση.

«Για μένα, αυτό που με συνεπαίρνει όταν πας να δεις μια ταινία και βλέπεις μια συγκεκριμένη σκηνή· αν υπάρχει πραγματική κινηματογραφική δύναμη και αν υπάρχει κινηματογραφική αίσθηση, τότε υπάρχουν ορισμένοι σκηνοθέτες εκεί έξω που νιώθεις ότι τους έχει αγγίξει ο Θεός όταν φτιάχνουν ταινίες. Είναι ένας συνδυασμός μοντάζ, ήχου και οπτικών εικόνων που συνδέονται με τη μουσική».

«Όταν αυτά τα πράγματα λειτουργούν και συνδέονται πραγματικά και ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η τελευταία σκηνή μονομαχίας στο The Good, The Bad and The Ugly, τότε έχουμε σκηνές σαν και αυτή και δεν μπορώ να φανταστώ ποτέ να φτιάχνω κάτι καλύτερο. Ξεχνάς να αναπνεύσεις και μεταφέρεσαι πραγματικά σε ένα διαφορετικό μέρος. Η μουσική δεν μπορεί να σου μεταδώσει κάτι τέτοιο, ούτε τα μυθιστορήματα, ούτε και η ζωγραφική».

Και πρόσθεσε: «Το κάνουν με τον τρόπο τους, αλλά στον κινηματογράφο, ειδικά αν είσαι σε μια γεμάτη αίθουσα και το μοιράζεσαι σαν εμπειρία με άλλους ανθρώπους, τότε είναι πραγματικά μαγικό».

Ο Quentin Tarantino μίλησε περαιτέρω για την αγάπη του για το αριστουργηματικό σπαγγέτι γουέστερν του Sergio Leone, σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Empire. Όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η αγαπημένη του σκηνή, ο Quentin Tarantino απάντησε: «Αυτό είναι εύκολο. Κατά τη διάρκεια της τριπλής αναμέτρησης στο φινάλε, η μουσική της ορχήστρας κορυφώνεται σε ένα επικό κρεσέντο και όταν φτάνει η πρώτη μεγάλη έκρηξη του μουσικού θέματος, το πλάνο ανοίγει σε μια μεγάλη εικόνα του νεκροταφείου. Αφού η κάμερα έχει κάνει ζουμ σε όλα τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, ξαφνικά βλέπετε όλη την έκταση της σκηνής και όλους τους τάφους σκορπισμένους. Είναι το αγαπημένο μου στιγμιότυπο στην ταινία και θα πω επίσης ότι είναι η αγαπημένη μου σκηνή στην ιστορία των ταινιών».

Δείτε παρακάτω τη διάσημη σκηνή αναμέτρησης.

 

http://www.youtube.com/watch?v=6RvVRgNr08Y

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved