Ο Quentin Tarantino ετοιμάζει την τελευταία του ταινία, The Movie Critic

Wikimedia Commons / Georges Biard
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
15 Μαρτίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο σκηνοθέτης αποσύρεται με ένα έργο εμπνευσμένο από την ζωή της Pauline Kael.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του βραβευμένου με Όσκαρ, Once Upon a Time… in Holywood, ο Quentin Tarantino ετοιμάζει τη 10η και ίσως τελευταία ταινία του, με τίτλο The Movie Critic.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, το The Movie Critic διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1970 με μια γυναίκα πρωταγωνίστρια, αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί άλλες λεπτομέρειες της πλοκής. Η ταινία θα μπορούσε ενδεχομένως να εμπνέεται από την Pauline Kael, την διάσημη κριτικό κινηματογράφου που έγραφε για το περιοδικό The New Yorker για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Η Kael εργάστηκε επίσης για λίγο ως σύμβουλος στην Paramount τη δεκαετία του 1970.

Πηγές αναφέρουν ότι ο Quentin Tarantino έχει γράψει το σενάριο για το The Movie Critic και ετοιμάζεται να το σκηνοθετήσει αυτό το φθινόπωρο, ενώ το έργο δεν έχει ακόμη βρει στούντιο. Ο Quentin Tarantino έχει πει εδώ και καιρό ότι σκοπεύει να αποσυρθεί από τη σκηνοθεσία αντί να συνεχίσει να κάνει ταινίες για πάντα. Κάποια στιγμή, ισχυρίστηκε ότι είτε θα αποσυρόταν αφού έκανε 10 ταινίες είτε στα 60 του. Το The Movie Critic θα είναι η δέκατη μεγάλου μήκους ταινία του (αν υπολογίσετε το Kill Bill και τη συνέχειά του ως μία ταινία) και ο σκηνοθέτης θα γίνιε 60 ετών αργότερα αυτόν τον μήνα. Εξήγησε την επιθυμία του να αποσυρθεί σε μια συνέντευξη του 2012 στο Playboy, σημειώνοντας ότι δεν ήθελε να χάσει την επαφή του όσο γερνούσε.

«Θέλω να σταματήσω σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Οι σκηνοθέτες δεν γίνονται καλύτεροι όσο μεγαλώνουν. Συνήθως οι χειρότερες ταινίες στη φιλμογραφία τους είναι αυτές οι τέσσερις τελευταίες στο τέλος. Μια κακή ταινία χαλάει τρεις καλές. Δεν θέλω αυτή την κακή ταινία στη φιλμογραφία μου, την ταινία που κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται ότι ακόμη νομίζω ότι είμαστε 20 χρόνια πριν. Όταν οι σκηνοθέτες ξεπερνιούνται, δεν είναι όμορφο».

Ο καλλιτέχνης πίσω από το Pulp Fiction, το Django Unchained και πιο πρόσφατα το Once Upon a Time, ο Tarantino είναι ένας από τους πιο διάσημους σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου. Ευτυχώς για τους θαυμαστές, αν αποσυρθεί από τον κόσμο του κινηματογράφου, δεν θα φύγει εντελώς. Πέρυσι, κυκλοφόρησε το βιβλίο Cinema Speculation και επίσης αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να αλλάξει ρότα και να δημιουργήσει μια τηλεοπτική σειρά.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved