Ποια ταινία κινουμένων σχεδίων ο Quentin Tarantino αποκαλεί «αριστούργημα»

Wikimedia Commons / Gage Skidmore
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
13 Μαΐου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Οποιοσδήποτε λάτρης του Quentin Tarantino γνωρίζει ότι ο σκηνοθέτης είναι παθιασμένος με τον κινηματογράφο, σχεδόν σε κάθε του μορφή. Εκτός από θαυμαστής των γουέστερν, των ταινιών δράσης και των πολεμικών τεχνών, ο Tarantino του αρέσει επίσης να ασχολείται ο ίδιος με κάθε ένα από αυτά τα είδη, σκηνοθετώντας κλασικά έργα όπως το Django Unchained, το Reservoir Dogs και το Kill Bill.

Παρά το γεγονός ότι έχει εκφράσει την αγάπη του για πολλές ταινίες όλα αυτά τα χρόνια, ένα κινηματογραφικό είδος για το οποίο σπάνια έχει μιλήσει είναι τα κινούμενα σχέδια, χωρίς ποτέ ο ίδιος να έχει δημιουργήσει ταινία animation.

Ωστόσο, ο σκηνοθέτης δεν αγνοεί εντελώς αυτή την μορφή ταινιών, έχοντας επαινέσει κάποιες ταινίες κινουμένων σχεδίων το τελευταίο καιρό. Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον συγγραφέα Bret Easton Ellis, όπου το δίδυμο μιλούσε για μερικές από τις αγαπημένες του πρόσφατες ταινίες, ο Tarantino αποκάλυψε μια συγκεκριμένη ταινία animation που του άρεσε, επιλέγοντας κάτι το mainstream, όταν οι περισσότεροι θα περίμεναν ένα πιο σκοτεινό κομμάτι του παγκόσμιου κινηματογράφου.

«Το Toy Story 3 είναι ένα αριστούργημα και ήταν η αγαπημένη μου ταινία εκείνης της χρονιάς», είπε ο Tarantino για την υποψήφια Καλύτερης Ταινίας του 2010, η οποία κέρδισε τελικά το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη φορά που ο Quentin Tarantino επαίνεσε μια ταινία κινουμένων σχεδίων, με τον σκηνοθέτη να δηλώνει την αγάπη του για τη βρετανική παιδική σειρά Peppa Pig. Μιλώντας σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο σκηνοθέτης μίλησε για την παιδική σειρά, καθώς και για το πώς προσπαθεί να συστήσει τον κόσμο του κινηματογράφου στα μικρά παιδιά του.

«Ο γιος μου είναι αρκετά μικρός, επομένως έχει δει πραγματικά μόνο μία ταινία», δήλωσε ο Tarantino, κάνοντας αναφορά στην ταινία, Despicable Me 2, την οποία παρακολούθησε μαζί με τον γιο του. Μιλώντας περαιτέρω για μερικά από τα άλλα αγαπημένα του, πρόσθεσε, «Στην πραγματικότητα μου αρέσει η σειρά Peppa Pig. Την παρακολουθώ πολύ… Θα το πω – η Peppa Pig είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η Βρετανία αυτή την δεκαετία».

Δεν υπάρχουν πολλές άλλες ταινίες κινούμενων σχεδίων που ο Quentin Tarantino έχει επαινέσει δημόσια, εκτός από δύο μόνο άλλες που πλησιάζουν αυτό το είδος. Ο Tarantino επαίνεσε το Enter the Void του Gaspar Noé, το οποίο περιλαμβάνει κάποιες μορφές animation και το Team America: World Police του Trey Parker και του Matt Stone, το οποίο απέχει πολύ από το να είναι animation.

Ρίξτε μια ματιά στο τρέιλερ για την ταινία της Pixar που ο Tarantino αποκαλεί «αριστούργημα» παρακάτω.

http://www.youtube.com/watch?v=ZZv1vki4ou4

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved