«Squid Game»: H παράνοια της σειράς στο μικροσκόπιο της ψυχολόγου

POP UP TEAM
/
14 Οκτωβρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

H ψυχολόγος Ξένια Παρασκευοπούλου εξηγεί τους λόγους που η εν λόγω σειρά έχει γνωρίσει τέτοια παγκόσμια επιτυχία

Οι στολές των παικτών, οι μάσκες , τα παπούτσια γίνονται αντικείμενο του πόθου της νεολαίας και εξαφανίζονται από τα ράφια εν ριπή οφθαλμού!

Μία από τις πρωταγωνίστριες Τζάν Χου Γιάν είναι ήδη παγκόσμια πρέσβης δημοφιλών οίκων μόδας με 19 εκατομμύρια followers.

Όλα τα παιχνίδια παίζονται με μανία στο Tik Tok και την απόλυτη επιτυχία απολαμβάνουν οι ηθοποιοί.

http://youtu.be/kZI89-FhYGg

Ο λόγος φυσικά για το «Squid Game», τη σειρά φαινόμενο, που είναι νούμερο ένα και στην Ελλάδα εδώ και αρκετές εβδομάδες, η οποία είναι τόσο επιδραστική που ήδη έχει δημιουργήσει ένα κοινωνικό φαινόμενο.

Ενδεικτικό είναι πως το Κορεάτικο Πολιτιστικό Κέντρο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα διοργανώσει την αναπαράσταση του «Squid Game» του Netflix στο Άμπου Ντάμπι για δύο ομάδες από 15 παίκτες.

Οι συμμετέχοντες θα παίξουν τα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια της δημοφιλούς σειράς. Οι νικητές δεν θα λάβουν χρηματικό έπαθλο, όπως στη σειρά, αλλά θα πάρουν μια πράσινη φόρμα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Ευτυχώς δε θα εκτελούνται…

Τι κρύβεται πίσω από την επιτυχία της σειράς

«Πολλοί από εμάς νιώθουμε ότι μπορούμε να ταυτιστούμε με κάποιον από τους συμμετέχοντας, είτε στο κομμάτι της προσωπικότητάς του, είτε στο κομμάτι της ζωής του από τη στιγμή που μπαίνει στο παιχνίδι, είτε στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται» λέει η κ. Παρασκευοπούλου.

«Η επίδραση είναι παγκόσμια. Υπάρχει ο μετανάστης που τον εκμεταλλεύονται, ο παππούς που αντιπροσωπεύει τη φτώχεια στην τρίτη ηλικία, ο επιτυχημένο που κατάντησε να κάνει οικονομικό έγκλημα» λέει αναλύτρια της Washington Post.

Όσον αφορά στον κίνδυνο που υπάρχει για τα παιδιά που ενδέχεται να μιμηθούν τα «παιχνίδια» της σειράς, η κ. Παρασκευοπούλου εξηγεί πως «υπάρχει όντως ένας κίνδυνος να εξοικειωθούν τα παιδιά μας με όλα αυτά τα βίαια εγκλήματα και φυσικά να θεωρούν ότι στο μέλλον, αλλά και στο παρόν ακόμα, θα μπορούν να τα διαπράξουν».

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved