Wednesday: Οι γραφικές τοποθεσίες που γυρίστηκε η επιτυχημένη σειρά του Tim Burton στο Netflix

Copyright @Instagram wednesdaynetflix
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
6 Δεκεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Προκειμένου να απαθανατίσει τη μυστηριώδη και σκοτεινή ατμόσφαιρα της σειράς Wednesday, ο Tim Burton αναζήτησε τις ιδανικές τοποθεσίες για τα γυρίσματα της. Στη Ρουμανία, πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Βουκουρεστίου, ο σκηνοθέτης και η ομάδα του βρήκαν αυτό που αναζητούσαν. Εδώ ήταν που στήθηκε το σχολείο Nervermore, που υποτίθεται ότι βρίσκεται στη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ. Σε αυτή τη σειρά, το σχολείο, που μοιάζει με ένα παλιό στοιχειωμένο κάστρο, φιλοξενεί ένα καστ από αινιγματικούς και υπερφυσικούς μαθητές, συμπεριλαμβανομένης της νεαρής Wednesday Addams, που εστάλη στο Nevermore από τους διαβόητους γονείς της, Morticia και Gomez.

Η Ρουμανία απολαμβάνει μια τρομακτική φήμη για τα κάστρα, τις στοιχειωμένες τοποθεσίες και τους ανατριχιαστικούς θρύλους για αιώνες. Αυτή η τρομακτική κληρονομιά το έκανε μια προφανή επιλογή για το σίριαλ.

Αυτά τα μεγαλεπήβολα σκηνικά ήταν πηγή έμπνευσης για την πρωταγωνίστρια της σειράς. «Δεν ήξερα πολλά για τη Ρουμανία. Χάρηκα πολύ όταν άκουσα ότι θα περάσουμε αρκετούς μήνες εκεί για τα γυρίσματα της σειράς. Το μόνο που ήξερα για τη χώρα ήταν η σύνδεσή της με τον Δράκουλα και τα πολλά της κάστρα. Αυτό που ήταν πολύ ωραίο ήταν ότι γυρίσαμε σε αληθινά κάστρα. Ήταν τόσο όμορφα. Όλα έμοιαζαν με photoshop, μερικές φορές δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτές ήταν οι πραγματικές φυσικές ρυθμίσεις. Ταίριαζε πολύ με την αισθητική της σειράς», είπε η Jenna Ortega.

Η σειρά γυρίστηκε από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022, στη μέση του χειμώνα, σε αυτή τη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν σημαντικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ο καιρός συχνά προκαλούσε επιπλοκές και τα κινηματογραφικά συνεργεία έπρεπε να το αντιμετωπίσουν.

«Πρέπει να πω ότι για μένα, στη Ρουμανία, έκανε πολύ κρύο. Θυμάμαι μια μέρα που έπρεπε να γυρίσω κάποια εξωτερικά πλάνα. Εκείνη τη μέρα χιόνιζε. Για τους σκοπούς της σκηνής είχαμε μια μηχανή βροχής και η Wednesday έπρεπε να χτυπηθεί και να πέσει στο έδαφος. Φορούσα πολλές στρώσεις ρούχα, το ένα πάνω στο άλλο, αλλά εξακολουθούσα να κρυώνω. Δεν έπρεπε όμως να κουνηθώ, γιατί ο χαρακτήρας μου ήταν νοκ άουτ. Αλλά έκανε τόσο κρύο, η βροχή έγινε πάγος και χτύπησε το πρόσωπό μου. Σαν μικροσκοπικά χαλάζι…», είπε η πρωταγωνίστρια.

Κάστρο Cantacuzino, στο Busteni

Wikimedia Commons / Rsandu

Εδώ γυρίστηκαν όλα τα εξωτερικά πλάνα για το σχολείο Nervermore. Το κάστρο Cantacuzino στο Busteni της Ρουμανίας είναι ένα νεορουμανικό φρούριο που χτίστηκε το 1911. Χτίστηκε κατόπιν αιτήματος του πρίγκιπα Gheorghe Grigore Cantacuzino, πρώην Δημάρχου του Βουκουρεστίου και πρωθυπουργού της Ρουμανίας στα τέλη του 1800 και στις αρχές του 1900. Η παραγωγή τροποποίησε ελαφρώς την οροφή του κάστρου με ειδικά εφέ, προκειμένου να φαίνεται πιο γοτθικό και έτσι να ταιριάζει απόλυτα με την ατμόσφαιρα της σειράς. Το κάστρο και οι χώροι του περιλαμβάνουν σπήλαιο, σιντριβάνια, αυλή και εκκλησία.

Casa Monteoru, Βουκουρέστι

Wikimedia Commons / Britchi Mirela

Όσο για τις εσωτερικές σκηνές του σχολείου, τα συνεργεία της σειράς είχαν πολύ δουλειά για να μεταμορφώσουν το κτίριο. Αυτό το ιστορικό σπίτι, που βρίσκεται στην καρδιά της ρουμανικής πρωτεύουσας, έχει μια μεγάλη μαρμάρινη σκάλα και πολλά πλούσια διακοσμημένα δωμάτια, τα οποία χρησιμοποιούνται σε σκηνές όπου η Wednesday και οι συμμαθητές της περιπλανώνται στο Nevermore. Οι σκηνές στο γραφείο της διευθύντριας, της κυρίας Weems, γυρίστηκαν επίσης εδώ.

Πανεπιστήμιο Politehnica του Βουκουρεστίου

Στις πρώτες σκηνές του πρώτου επεισοδίου , η Wednesday θέτει το σκηνικό. Η πρωταγωνίστρια και ο μικρότερος αδερφός της, Puglsey, σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Politehnica του Βουκουρεστίου. Αυτό το ερευνητικό ίδρυμα ιδρύθηκε το 1818 και βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας, το Βουκουρέστι.

Ο Βοτανικός Κήπος του Βουκουρεστίου

Σκηνές που αφορούν το καταπράσινο θερμοκήπιο του Nevermore γυρίστηκαν στο Gradina Botanica Dimitrie Brândza, γνωστό και ως Βοτανικός Κήπος του Βουκουρεστίου. Ιδρύθηκε το 1860 και πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή του, τον βοτανολόγο Dimitrie Brândza. Ο κήπος βρίσκεται στην περιοχή Cotroceni της ρουμανικής πρωτεύουσας. Φιλοξενεί μια πολύ μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά φυτά και βοτανικά είδη και προσελκύει πολλούς λάτρεις της φύσης κάθε χρόνο.

Το αρχοντικό της Conacul Olga Greceanu στη Dâmbovița

Στο έκτο επεισόδιο της σειράς, οι θεατές μπορούν να δουν το περέργο σπίτι όπου ζούσε κάποτε ο Garrett Gates. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι απλώς ένα αρχοντικό παλιό σπίτι, ταξινομημένο ως ιστορικό μνημείο στη Ρουμανία, το οποίο βρίσκεται στην Dâmbovița, μια κομητεία βόρεια του Βουκουρεστίου.

Σιδηροδρομικός σταθμός Regala, στη Sinaia

 Wikimedia Commons / Andrei Stroe


Το Netflix χρησιμοποίησε το Gara Regala, έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Sinaia της Ρουμανίας, για να γυρίσει τα πλάνα κοντά στο σχολείο Nevermore. Βρίσκεται στα βουνά Bucegi, το Sinaia είναι ένα γραφικό χωριό, κάποτε το σπίτι της οικογένειας του βασιλιά Mihael I.

http://www.youtube.com/watch?v=NakTu_VZxJ0

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved