Το Netflix μειώνει τις τιμές για τους συνδρομητές σε περισσότερες από 30 χώρες

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
25 Φεβρουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο streaming γίγαντας Netflix, μείωσε τις τιμές του σε περισσότερες από 30 χώρες, καθώς προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές.

Οι τιμές έχουν μειωθεί σε μέρη της Ασίας, της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της υποσαχάριας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς το αυξανόμενο κόστος ζωής βλέπει τα νοικοκυριά να σφίγγουν τη ζώνη τους και το Netflix αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό από αντίπαλες υπηρεσίες. «Οι συνδρομητές δεν είχαν ποτέ περισσότερες επιλογές όσον αφορά την ψυχαγωγία», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο BBC.

Οι χώρες στις οποίες έχουν μειωθεί τα ποσά συνδρομής περιλαμβάνουν τη Μαλαισία, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες, την Κροατία, τη Βενεζουέλα, την Κένυα και το Ιράν. Οι περικοπές ισχύουν για ορισμένα προγράμματα τιμών, με τις χρεώσεις συνδρομής να μειώνονται κατά το ήμισυ σε ορισμένες περιπτώσεις. Η εταιρεία δεν κατονόμασε το Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ στις χώρες όπου μείωσε τις τιμές της. «Πάντα διερευνούμε τρόπους για να βελτιώσουμε την εμπειρία των συνδρομητών μας. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αλλάζουμε την τιμολόγηση των προσφορών μας σε ορισμένες χώρες», δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix.

Το Netflix, το οποίο δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 190 χώρες, έχει αντιμετωπίσει αυξημένο ανταγωνισμό από ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, HBO και Disney. Πέρυσι, η εταιρεία ακύρωσε εκατοντάδες θέσεις εργασίας και λάνσαρε μια λιγότερο ακριβή επιλογή ροής με διαφημίσεις, καθώς αγωνιζόταν να αυξήσει το μερίδιό της στην ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά. Τον Ιανουάριο, ο συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Greg Peters, περιέγραψε πώς σχεδίαζε να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές. «Θέλουμε να κάνουμε αυτό το φάσμα ακόμη ευρύτερο καθώς επιδιώκουμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερους πελάτες σε όλο τον κόσμο και προσπαθώντας να προσφέρουμε την καλύτερη ποιότητα με τις ανάλογες τιμές», είπε ο Peters.

Η εταιρεία επίσης καταπολεμά το πρόβλημα της κοινής χρήσης κωδικών. Το Netflix έβαλε όρια στην κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης σε πολλές χώρες νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Οι αλλαγές αυτές απαιτούν από τους πελάτες να πληρώσουν μια επιπλέον χρέωση εάν θέλουν φίλοι και συγενείς που δεν ζουν μαζί τους να μοιραστούν τη συνδρομή τους. Το περασμένο καλοκαίρι, το Netflix αποκάλυψε ότι είχε χάσει σχεδόν ένα εκατομμύριο συνδρομητές μεταξύ Απριλίου και τέλη Ιουνίου, καθώς περισσότεροι άνθρωποι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την υπηρεσία. Ωστόσο, τον Ιανουάριο η εταιρεία είπε ότι οι αριθμοί των συνδρομητών είχαν εκτιναχθεί μέχρι τα τέλη του 2022.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved