Devil in Ohio: Η σειρά μυστηρίου του Netflix που «μαγνητίζει» μέχρι το τέλος

©Youtube/Netflix
BETH TSALIKI
/
24 Μαΐου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Αν δεν έχετε δει το Devil in Ohio, να το δείτε, το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Υπόθεση
Μία έφηβη (η Mae) ξεφεύγει από μία αίρεση και φέρει μία χαραγμένη πεντάλφα στην πλάτη της. Η Suzanne, που είναι ψυχίατρος, θα αναλάβει την περίθαλψη και την κηδεμονία του κοριτσιού, θέτοντας όμως την ζωή και την οικογένειά της σε κίνδυνο.

Το μυστήριο και η διαβολική διάθεση ελλοχεύουν και ξεδιπλώνονται όλο και πιο πολύ στην ομαλή ροή της πλοκή. Η Mae, είναι (σαν) ένας έκπτωτος άγγελος που προσπαθεί να αναδυθεί στο φως και στο καλό. Όμως, το να φύγει από την σκοτεινή οικογένειά της, σπάζοντας έτσι την αλυσίδα της διαβολικής κοινωνίας της, δεν είναι κάτι απλό. Εκείνοι, οι σκοτεινοί θα την αναζητήσουν προκειμένου να ολοκληρωθεί ο «σκοπός» τους.

Το να έχει η Suzanne μέσα στην οικογένειά της την Mae δεν είναι κάτι εύκολο. Η Μae, μαγνητίζει όλη την προσοχή της Suzanne με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ή να εντείνονται τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα στην οικογένεια.

Η Suzanne, όπως θα καταλάβουμε στην πορεία των επεισοδίων, αισθάνεται μία μικρή ταύτιση με την Mae. Όμως σε ποια σημεία επικρατεί αυτή η ταύτιση;

Η Mae θα αναπτύξει μια στενή φιλία με την μεσαία κόρη, την Jules. H Mae όμως αποδεικνύεται «κάπως χειριστική» χωρίς όμως να το θέλει (τουλάχιστον αυτό δείχνει, είναι όμως έτσι;). Ντύνεται Carrie όπως η Jules για το Halloween party ενός συμμαθητή τους. Ετοιμάζεται να πάει στον χορό του σχολείου με το αγόρι που αρέσει στην Jules και γενικά, πάνω στο πάθος της να γίνει μια καλή φίλη, δεν γνωρίζει ποια είναι τα όρια λόγω της προέλευσής της.

Ο ντετέκτιβ Lopez από την άλλη, που ερευνά την υπόθεση της Mae, συναντά πολύ συχνά έναν μαυροφορεμένο ψηλόλιγνο σερίφη που τριγυρίζει μαζί με τον σκύλο του. Άλλο ένα μέτωπο του καλού και του κακού. Ποιος όμως γνωρίζει περισσότερα για ποιον;

Η Suzanne παράλληλα προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους γονείς της Mae και έτσι αφήνει ένα σημείωμα στην θυρίδα της οικογένειάς της που γράφει τον αριθμό της και ότι πρόκειται για την Mae. Ωστόσο, «εκείνοι» φαίνεται να γνωρίζουν περισσότερα για την Suzanne και την οικογένειά της, αφού το βράδυ της ίδιας μέρας, η Suzanne ανοίγοντας την δική της θυρίδα, βλέπει το σημείωμα της. Κάποιος ή κάποιοι γνωρίζει/ουν που μένει. Οι ίδιοι, θα κάψουν και το ακίνητο που έχει προς πώληση ο σύζυγος της Suzanne. Ίσως είναι μια προειδοποίηση; Θα δείξει.

Το Devil in Ohio είναι σειρά μίας σεζόν και αυτό τις περισσότερες φορές βγαίνει σε καλό γιατί δεν κάνει αυτό που λέμε «κοιλιά». Ή θα είναι χάλια από την αρχή, οπότε γλυτώνετε χρόνο, ή θα σας συνεπάρει από την αρχή. Το Devil in Ohio με συνεπήρε από το πρώτο επεισόδιο και με «οδήγησε» να το δω σε μια μόλις μέρα. Μια μέρα μέσα σε δουλειές και υποχρεώσεις που όμως χώρεσε αυτήν την ισορροπημένη σειρά μυστηρίου-θρίλερ. Devil in Ohio λοιπόν.

Σκηνοθεσία: Steven A. Adelson, Brad Anderson, John Fawcett, Leslie Hope
Σενάριο: Daria Polatin, Aaron Carter, Lorelei Ignas
Ηθοποιοί: Emily Deschanel, Sam Jaeger, Madeleine Arthur, Gerardo Celasco, Xaria Dotson

http://www.youtube.com/watch?v=ScEl_smzT3A

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved