Netflix: Ξεκινήσαμε το 3 Body Problem

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
1 Απριλίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Κι ενώ με τις καινούργιες σειρές δεν τα πάω τόσο καλά, συνήθως με πιέζω να κάτσω να τις δω, καθώς μου αρέσει η ασφάλεια των παλιών σειρών που ξέρω πως θα εξελιχθεί το πράγμα. Όσοι ζείτε με άγχος ίσως με καταλαβαίνετε. Κάνοντας μικρές υποχωρήσεις για να ξεπεράσω την «διαταραχούλα» μου ξεκίνησα το 3 body problem στο Netflix και αξίζει κάθε λεπτό.

Οι David Benioff και D. B. Weiss, που μας παρέδωσαν το Game of Thrones, ενώνουν τώρα δυνάμεις με τον Alexander Woo και έτσι έχουμε το 3 Body Problem. Φυσικά αυτή η sci-fi σειρά υψηλών προδιαγραφών κατάφερε να «ρίξει» τη σειρά του Guy Richie «Gentlemen»από το Νο1 του Netflix που φιγουράρει για εβδομάδες!

Η υπόθεση, μπλέκει τη φυσική, την κβαντική μηχανική, το VR gaming και την ιστορία της Κίνας, και έχει ως εξής: Μία φοιτήτρια αστροφυσικής, η Ye Wenjie βλέπει τον πατέρα της να ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου από παραστρατιωτικές δυνάμεις στο Πεκίνο του 1967. Αργότερα, εντάσσεται σε ένα στρατιωτικό πρόγραμμα στη Μογγολία ως μέρος μιας συμφωνίας για να αποφύγει τη δική της τιμωρία, με την προϋπόθεση ότι δεν θα  μπορεί μπορεί να φύγει από τη βάση.

Έχοντας χάσει κάθε πίστη στην ανθρωπότητα, αφιερώνει τη ζωή της στην έρευνα της, κάνοντας μια επιστημονική ανακάλυψη που την οδηγεί να ταξιδέψει στον χωροχρόνο και να βρεθεί στο σήμερα. Εκεί, όπου θα ενώσει τις δυνάμεις της με μία ομάδα επιστημόνων για να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη απειλή της ανθρωπότητας.

Κάθε επεισόδιο της σειράς λέγεται ότι κόστισε περί τα 20 εκατομμύρια δολάρια πράγμα που μεταξύ μας φαίνεται και στο αποτέλεσμα, το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα τις φθηνές και πρόχειρες παραγωγές που μας έχει συνηθίσει το Netflix τα τελευταία χρόνια. Βασίζεται στην ομώνυμη best-seller τριλογία του Liu Cixin και όπως φαίνεται θα υπάρξουν κι άλλες σεζόν (προσευχόμαστε να μην παρεκκλίνουν στο τέλος όπως έγινε με το Game of Thrones). Στο καστ συμμετέχουν και ηθοποιοί που αγαπήσαμε από το GoT όπως οι Liam Cunningham John Bradley, Rosalind Chao, Jovan Adepo και Eiza González.

Tip: Μπορεί στο πρώτο επεισόδιο και λιγότερο στο δεύτερο να βιώσεις το χάος – και λογικό. Όμως trust me και δώσε λίγο χρόνο καθώς τα πράγματα θα πάρουν τροπή που δεν περίμενες!

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved