Η 106χρονη tattoo artist Apo Whang-Od στο εξώφυλλο της Vogue Philippines

©Vogue
BETH TSALIKI
/
6 Απριλίου, 2023

Το πρόσωπο του εξωφύλλου της Vogue Philippines για το τεύχος Απριλίου, είναι η 106χρονη tattoo artist Apo Whang-Od η οποία είναι το γηραιότερο άτομο που εμφανίστηκε ποτέ σε εξώφυλλο της Vogue.

Η Whang-Od – επίσης γνωστή ως Maria Oggay – ασχολείται με την τέχνη του τατουάζ ήδη από την εφηβεία της, με δάσκαλο τον πατέρα της. Κατοικεί στο ορεινό χωριό Buscalan, περίπου 15 ώρες βόρεια της Μανίλα, στην επαρχία Kalinga και θεωρείται η παλαιότερη mambabatok της χώρας — το παραδοσιακή τατουάζ της Kalinga.

Τα τατουάζ που δημιουργεί η Whang-Od, για τα οποία χρησιμοποιεί μόνο ένα ραβδί μπαμπού, ένα αγκάθι από ένα δέντρο pomelo, νερό και κάρβουνο, κάποτε προορίζονταν για τους αυτόχθονες πολεμιστές Butbut.

 

Πολλοί τουρίστες που έρχονται στις Φιλιππίνες απ’ όλο τον κόσμο, αναζητούν τα περίτεχνα γεωμετρικά της σχέδια και αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της πελατείας της.

«Αισθανθήκαμε ότι αντιπροσώπευε τα ιδανικά μας για το τι είναι όμορφο στην Φιλιππινέζικη κουλτούρα μας. “Πιστεύουμε ότι η έννοια της ομορφιάς πρέπει να εξελιχθεί και να περιλαμβάνει διαφορετικά και πρόσωπα και μορφές. Αυτό για το οποίο ελπίζουμε να μιλήσουμε είναι η ομορφιά της ανθρωπότητας», δήλωσε η αρχισυντάκτης της Vogue Φιλιππίνων Bea Valdes.

 

Πριν από την εμφάνιση της tattoo artist Whang-Od στο εξώφυλλο της Vogue Φιλιππίνων, το ρεκόρ του γηραιότερου μοντέλου σε εξώφυλλο του περιοδικού κατείχε η ηθοποιός Τζούντι Ντεντς, η οποία εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue το 2020, σε ηλικία μόλις… 85 ετών.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved