Το cheesecake είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά. Καιρό τώρα ήθελα να φτιάξω μια υγιεινή εκδοχή του. Και ιδού, σας την παρουσιάζω σήμερα: η βάση αντί για μπισκότα κ βούτυρο έχει αμύγδαλα κ χουρμάδες, η γέμιση vegan κρέμα από κάσιους (αντί για κρεμώδες τυρί/ γιαούρτι) και επικάλυψη σπιτική μαρμελαδίτσα. Αν θέλετε να το κάνετε ωμοφαγικό, απλά αντί για μαρμελάδα βάλτε ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας. Ένα πανεύκολο, θρεπτικό γλυκάκι που θα ενθουσιάσει μικρούς κ μεγάλους!

Cheesecake 568

Υλικά:

για τη βάση:

1,5 φλ. Αμύγδαλα
1,5 φλ. Χουρμάδες

για τη γέμιση:

1,5 φλ. ωμά κάσιους, μουλιασμένα σε νερό για 6-8 ώρες
1/3 φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο
1/2 φλ. γάλα καρύδας
1/2 φλ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης ή μέλι (για τους μη vegan)
Χυμός 1λεμονιού

για την επικάλυψη:
5 κ.σ. μαρμελάδα προύνος
Φύλλα δυόσμου

DSC 0066 

Εκτέλεση:

Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με τους ψιλοκομμένους χουρμάδες. Κατόπιν τοποθετώ ένα τσέρκι σε μια πιατέλα, στρώνω το μείγμα αυτό πιέζοντας με τα δάχτυλα κ το βάζω στο ψυγείο να παγώσει. Χτυπώ στο μπλέντερ τα μουλιασμένα κάσιους. Κατόπιν προσθέτω το λάδι κ το γάλα καρύδας, το σιρόπι κ το χυμό λεμονιού ώσπου να ομογενοποιηθούν. Απλώνω την κρέμα πάνω στην παγωμένη βάση. Βάζω στο ψυγείο το γλυκάκι μου ξανά. Την επόμενη μέρα απλώνω μαρμελάδα της αρεσκείας μου (εγώ έβαλα σπιτική μαρμελάδα προύνου). Για να γίνει ωμοφαγικό, γαρνίρετε τη γέμιση με φρούτα αντί για μαρμελάδα. Καλή σας απόλαυση!

 

Πηγή: theveggiesisters.gr