Εξαντλήθηκαν οι χειρουργικές μάσκες στη Θεσσαλονίκη λόγω «αδικαιολόγητου πανικού» 

POP UP TEAM
/
27 Φεβρουαρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Οι χειρουργικές μάσκες «εξαφανίστηκαν» τα τελευταία 24ωρα στη Θεσσαλονίκη, λόγω αδικαιολόγητου πανικού των πολιτών που πίστευαν ότι έτσι θα προστατευθούν από τον κοροναϊό, δήλωσε η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της πόλης, Άννα Σιδηροπούλου. 

«Οι απλές χειρουργικές μάσκες, που κυκλοφορούν κατά κόρον και έχουν χαμηλή τιμή, έχουν εκλείψει από την αγορά, διότι με τον αδικαιολόγητο πανικό που δημιουργήθηκε, πήγαν όλοι και αγόρασαν 20 και 40 μάσκες, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα από τις αποθήκες», δήλωσε στο ΑΠΕ η κ. Σιδηροπούλου.

Η αντιπρόεδρος του ΦΣΘ επεσήμανε ότι αυτές οι μάσκες, ουσιαστικά, δεν προφυλάσσουν από τίποτα. «Διότι είναι ένα απλό χαρτί με επίστρωση υφάσματος, που το μόνο που κάνει είναι να προφυλάσσει αυτόν που πάσχει από το να μην μεταδώσει την ασθένεια στους υπόλοιπους που είναι υγιείς, όχι κάτι άλλο», εξήγησε. 

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού»

«Ο κόσμος είναι λογικό να ανησυχεί διότι υπάρχει μια ενημέρωση ότι ο ιός εξαπλώνεται και ο φόβος ότι παραμένει στην ατμόσφαιρα ακόμα και 14 ή και 20 ημέρες και θέλει να προφυλαχθεί», σημείωσε η κ. Σιδηροπούλου. Ωστόσο, επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλονται (οι πολίτες) διότι αυτοί που νοσούν και κινδυνεύουν είναι άτομα μεγάλης ηλικίας με νοσήματα».

«Συνεχώς προμηθεύονται οι προμηθευτές μάσκες, πιθανότατα όμως σε πιο αυξημένες τιμές διότι δεν είναι διατιμημένο το προϊόν και η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, κάτι βέβαια που ισχύει και για τα αντισηπτικά που παρουσιάζουν και αυτά έλλειψη», κατέληξε η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved