Τα τραυματισμένα από τις φωτιές κοάλα της Αυστραλίας επέστρεψαν στη φύση

POP UP TEAM
/
26 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Διάφορα κοάλα που είχαν τραυματιστεί στις μεγάλες πυρκαγιές της Αυστραλίας το 2019 αφέθηκαν ελεύθερα πίσω στη φύση. 

Τα μαρσιποφόρα φιλοξενούνταν όλο αυτόν τον καιρό στο μοναδικό παγκοσμίως νοσοκομείο για κοάλα, που βρίσκεται στην πόλη Port Macquarie της Νέας Νότιας Ουαλίας. 

Ένα από τα διασημότερα της ομάδας είναι η Anwen, ένα θηλυκό κοάλα του οποίου οι φωτογραφίες έγιναν viral λόγω των σοβαρών εγκαυμάτων που είχε υποστεί και κάλυπταν σχεδόν το 90% του σώματός του. Ήταν η τρίτη «ασθενής» που εισήχθη στο Port Macquarie Koala Hospital τον Οκτώβριο του 2019.

Σήμερα, ωστόσο, βρίσκεται ανάμεσα στα υπόλοιπα κοάλα που εγκαταστάθηκαν ξανά στο καταφύγιο Lake Innes Nature Reserve της Νέας Νότιας Ουαλίας, που βρίσκεται περίπου 235 χιλιόμετρα βόρεια του Νιουκάστλ. 

Η Anwen είναι μια από τα 26 κοάλα που επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον την τελευταία εβδομάδα. Οι υπάλληλοι του νοσοκομείου επιμελήθηκαν μια ομάδα από κοάλα διαφορετικών ηλικιών και φύλου προκειμένου να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη κοινότητα, κυρίως επειδή ευελπιστούν τα ζώα να αναπαραχθούν, αυξάνοντας τον πληθυσμό τους στη άγρια φύση.

1621290 koala

Βέβαια δεν ήταν μόνο τα κοάλα που χρειάστηκε να ξεκουραστούν και να επουλώσουν τις πληγές τους. Παρόλο που η περιοχή Lake Innes υπέστη τεράστια καταστροφή από της πυρκαγιές, η μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ποσότητα βροχή κατέστησε δυνατό να απελευθερωθούν τα ζώα συντομότερα από ό,τι σχεδίαζαν.

«Παρόλο που όλοι μας αντιμετωπίζουμε δύσκολες στιγμές γεμάτες αβεβαιότητα, αυτή η υπέροχη ιστορία λειτουργεί ως υπενθύμιση της ανθεκτικότητας της καταπληκτικής χλωρίδας, πανίδας και ανθρωπότητας», σχολίασε η Φιλίπα Χάρισον, διευθύντρια Τουρισμού της Αυστραλίας.

 

Με πληροφορίες από CNN,lifo

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved