Οι δωρεάν εκδηλώσεις του Ιουνίου στην Αθήνα

©(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
POP UP TEAM
/
3 Ιουνίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Η πόλη αναβλύζει και τον Ιούνιο από δωρεάν, ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κάθε γούστο. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες από τις καλύτερες επιλογές γι’ αυτόν το μήνα.

 

Chóres στο ΚΠΙΣΝ

5 Ιουνίου στις 20.30

Το γυναικείο χορωδιακό σύνολο Chóres υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Με τη συμμετοχή της πλήρους σύνθεσης της χορωδίας, οι Chóres προτείνουν ένα δυναμικό πολυφωνικό πρόγραμμα όπου περίφημες χορωδιακές διασκευές ελληνικών αλλά και διεθνών παραδοσιακών μελωδιών συμπλέκονται με νέες μεταγραφές και συνθέσεις, πολλές από αυτές γραμμένες ειδικά για το σύνολο από διακεκριμένους σύγχρονους συνθέτες. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω ticketservices.gr.

 

 

Συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη Gioacchino Rossini στο Κηποθέατρο Παπάγου

5 Ιουνίου στις 20.30

Με την ευκαιρία της Εθνικής Γιορτής της Ιταλικής Δημοκρατίας, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και την Accademia Rossiniana ‘Alberto Zedda’ του Rossini Opera Festival, διοργανώνει ένα μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη. Θα συμμετέχουν νέοι και ταλαντούχοι τραγουδιστές από την Accademia Rossiniana: οι Vittoriana De Amicis (υψίφωνος), Chiara Tirotta (μεσόφωνος), Francesco Auriemma (βαρύτονος) και Alessandro Uva (πιάνο).

 

 

Μυστήριο 59 U(R)TOPIAS Ακαδημία Χορογραφίας

7 και 8 Ιουνίου στις 20.30

H 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Open Sharing, στο πλαίσιο της δράσης ΜΥΣΤΗΡΙΟ 59 U(R)TOPIAS Ακαδημία Χορογραφίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Πατρίσιας Απέργη, σε συνεργασία με την ομάδα σύγχρονου χορού Αερίτες. Οι 12 νέοι/ες χορογράφοι που επιλέχθηκαν φέτος να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Ακαδημίας αντλούν έμπνευση από την ιστορία, τη μυθολογία, την κληρονομιά και τη μνήμη της πόλης της Ελευσίνας, το βιομηχανικό της παρελθόν, τον αρχιτεκτονικό της πλούτο, το περιβάλλον της και παρουσιάζουν τα εν εξελίξει έργα τους σε μία διήμερη studio παρουσίαση ανοιχτή σε κοινό, καλλιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους καλλιτέχνες. Κράτηση εδώ.

 

 

Οι Choraliennes τιμούν τον Claude Nougaro στο Γαλλικό Ινστιτούτο

7 Ιουνίου στις 19.30

Η γαλλόφωνη χορωδία του Γαλλικού Ινστιτούτου “Choraliennes”, με διευθυντή χορωδίας τον καθηγητή Jacques Marugg, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον Γάλλο συνθέτη, τραγουδιστή και ποιητή Claude Nougaro. Ο Claude Nougaro γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1929 στην Τουλούζη και έφυγε από τη ζωή στις 4 Μαρτίου 2004 στο Παρίσι. Μεγάλος λάτρης της τζαζ, της λατινικής και της αφρικανικής μουσικής, παίζοντας με τη μουσικότητα των λέξεων, προσπαθούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του να συνδυάσει το γαλλικό τραγούδι, την ποίηση και τον ρυθμό.

 

Parklife: Buena Vista All Stars στο ΚΠΙΣΝ

29 Ιουνίου στις 21.00

Ταξιδεύοντας από τους δρόμους της Αβάνας στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ, οι Buena Vista All Stars έρχονται, το Σάββατο 29 Ιουνίου, στο Ξέφωτο, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους Una Noche en La Habana Tour (Μια Νύχτα Στην Αβάνα), για μια βραδιά γεμάτη μαγευτικούς λατινοαμερικανικούς ρυθμούς και διαχρονικά τραγούδια, όπως τα Chan-Chan, Dos Gardenias, El Cuarto De Tula, Candela, Carretero κ.ά.

 

 

Missigno Live στην Πειραιώς 260

26 με 29 Ιουνίου στις 23.00

Το πειραματικό ηλεκτρονικό τρίο που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2020 από τον Νικόλα Γουάστωρ (συνθεσάιζερ), τον Γιώργο Κωνσταντίνου (μπάσο) και τον Ιάσονα Γουάστωρ (τύμπανα) παρουσιάζει τις μουσικές του στον υπαίθριο χώρο της Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου 2024.

 

 

Ο Νίτσε έπαιζε πιάνο στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής

22 Ιουνίου στις 20.30

Η σχολή πιάνου του Ωδείου Αθηνών αναλαμβάνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να παρουσιάσει μία συναυλία με έργα για σόλο πιάνο και πιάνο για τέσσερα χέρια αποκλειστικά με συνθέσεις του μεγάλου Γερμανού φιλόσοφου Φρίντριχ Νίτσε. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticket services.

 

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

21 Ιουνίου στις 17.00

Συμμετέχοντας και φέτος στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, η Βιβλιοθήκη παρουσιάζει δύο συναυλίες, τη μία μετά την άλλη, όπου καλλιτέχνες όλων των ηλικιών ερμηνεύουν μουσικές όλων των εποχών. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

 

Συναυλία με τη Nakas Gospel Choir στις 5 μ.μ.

Η χορωδία μουσικής gospel του Ωδείου Φίλιππος Νάκας προσφέρει στους θεατές μια μοναδική γνωριμία με ένα είδος μουσικής λιγότερο γνωστό στη χώρα μας, προ(σ)καλώντας τους να συμμετέχουν ενεργά σε μια πληθωρική εμπειρία.

 

Συναυλία των Συνόλων Μουσικής Δωματίου της Camerata Junior στις 6.15 μ.μ.

Τα Σύνολα Μουσικής Δωματίου της Camerata Junior, Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζουν έργα όλων των εποχών της μουσικής δημιουργίας, ξεκινώντας από τον Λουίτζι Μποκκερίνι και φτάνοντας μέχρι τους σύγχρονους έλληνες συνθέτες. Τα πνευστά της ορχήστρας έχουν έντονη παρουσία, καθώς η Camerata Junior συμπληρώνει ήδη δύο χρόνια ως πλήρης συμφωνική ορχήστρα.

 

 

Nefeli Fasouli Quintet, Phases στην Πειραιώς 260

17 και 18 Ιουνίου στις 23.00

Η Νεφέλη Φασούλη ανήκει στις ταλαντούχες νέες τραγουδίστριες που ξεχωρίζουν ανεξάρτητα από στιλιστικούς περιορισμούς και προδιαγραφές. Στο φεστιβάλ θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τον νέο τζαζ δίσκο της με τίτλο Phases, τον οποίο υπογράφει σε στίχο και μουσική και ηχογράφησε πέρυσι στην Αμερική. Το σχήμα Nefeli Fasouli Quintet αιωρείται πάνω από την ελληνική μουσική και την τζαζ και αναμένεται να παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον ψηφιδωτό με τραγούδια από τον δίσκο Phases και άλλα που ανήκουν “στον κόσμο σου”.

 

 

Giacomo Puccini: Turandot στον Κήπο του Μεγάρου

13 Ιουνίου στις 20.30

Το πρόγραμμα των θερινών προβολών του Μεγάρου σε συναργασία με την Unitel ξεκινά με την «Τουραντότ», το συγκλονιστικό λυρικό δράμα του Τζάκομο Πουτσίνι, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, με δύο λαμπερά αστέρια του διεθνούς οπερατικού στερεώματος, τη σοπράνο Ασμίκ Γκριγκοριάν και τον τενόρο Γιόνας Κάουφμαν, να κάνουν το ντεμπούτο τους ως Τουραντότ και ως Πρίγκιπας Κάλαφ αντίστοιχα στο πρωταγωνιστικό ντουέτο της δημοφιλέστατης όπερας του Puccini. Μαζί τους επί σκηνής, οι Γαιργκ Σνάιντερ (Αλτούμ), Νταν Πάουλ Ντουμιτρέσκου (Τιμούρ), Κριστίνα Mαχιταρυάν (Λιού), Aττίλα Μόκους (Ένας Μανδαρίνος), Μάρτιν Χαίσλερ (Πινγκ), Νόρμπερτ Ερνστ (Πανγκ) και Χιρόσι Αμάκο (Πονγκ). Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κλάους Γκουτ, ο οποίος προσεγγίζει με τη δική του ματιά το τελευταίο λυρικό έργο του σπουδαίου ιταλού μουσουργού. Εισιτήρια διαθέσιμα δωρεάν εδώ.

 

Μαρία Κάλλας – Πριν το τέλος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

10 Ιουνίου στις 21.00

Το θέατρο Ροή αναγνωρίζοντας το τεράστιο εκτόπισμα της Ελληνίδας ντίβας της όπερας τιμά την μνήμη της για τα εκατό χρόνια από την γέννηση της μεγάλης σοπράνο. Το 2022 ανέβασε σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα το έργο Μαρία Κάλλας πριν το τέλος με πρωταγωνίστρια την Βαλεντίνα Σοφοκλέους. Μετά από μια σειρά πετυχημένων παραστάσεων στην Κύπρο το έργο επιλέχθηκε στο 4 Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στην Κωνσταντινούπολη όπου βραβεύτηκε. Στην Αθήνα έρχεται με πρόσκληση της Πρεσβείας της Κύπρου / Σπίτι της Κύπρου και με την στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου. Το έργο είναι μια αναφορά στους μεγάλους σταθμούς της ζωής της Κάλλας , στο μεγάλο της πάθος στο τραγούδι, στο ταλέντο της και βέβαια στην πολυτάραχη ζωή της και τον βαθύ και ανελέητο έρωτα της με τον Ωνάση. Ένας ύμνος στην μεγάλη αυτή ιέρεια της όπερας. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο www.mcf.gr.

 

Park your Cinema στο ΚΠΙΣΝ

7 – 21 Ιουνίου

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το ΚΠΙΣΝ μας πάνε διακοπές, στην πιο όμορφη παραλία που βουτήξαμε ποτέ: αυτή της μεγάλης οθόνης και παρουσιάζουν αγαπημένες ταινίες στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ. Το πρόγραμμα προβολών μέχρι το τέλος Ιουνίου έχει ως εξής:

• Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 21.00

Little Miss Sunshine (2006)

Σκηνοθεσία: Jonathan Dayton, Valerie Faris

• Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 21.00

Dirty Dancing (1987)

Σκηνοθεσία: Emile Ardolino

• Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 21.00

Triangle of Sadness / Το τρίγωνο της θλίψης (2022)

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved