Τι συμβαίνει με την «μαύρη» Κλεοπάτρα του Netflix;

©Netflix/Cleopatra
POP UP TEAM
/
18 Απριλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Πολλές και μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο ντοκιμαντέρ του NETFLIX για την Κλεοπάτρα, το οποίο θα ανέβει στην πλατφόρμα στις 10 Μαϊου.

Στο πόστερ και το τρέηλερ του ντοκιμαντέρ η θρυλική βασίλισσα της Αιγύπτου παρουσιάζεται ως έγχρωμη, κόντρα στην ιστορία και τις μέχρι τώρα απεικονίσεις στην Τέχνη.

Η Κλεοπάτρα ήταν ήταν αρχαία Ελληνίδα βασίλισσα και όχι Αιγύπτια όπως πολλοί νομίζουν.

Ήταν μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, ελληνικής οικογένειας μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο.

Τα σχόλια που συνοδεύουν το επίσημο τρέηλερ στο youtube δεν είναι καθόλου κολακευτικά για την πλατφόρμα, καθώς οι χρήστες επισημαίνουν ότι το Netflix πρεπει να μάθει ιστορία.

http://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=IktHcPyNlv4&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.skai.gr%2F&feature=emb_logo&ab_channel=Netflix

H διαστρέβλωση της ιστορίας σχετικά με την καταγωγή και την εμφάνιση της Κλεοπάτρας προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και στην Αίγυπτο, με τους χρήστες των social media να… υπενθυμίζουν στην πλατφόρμα την πραγματικότητα.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved