Ο Nicolas Cage παραδέχτηκε ότι έπαιξε σε φθηνές ταινίες για ένα χρέος 6 εκατομμυρίων

Wikimedia Commons / nicolas genin
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
26 Απριλίου, 2023

Κατηγορεί το κραχ του 2008 για το χρέος του και όχι τις εκκεντρικές αγορές του

Ο Nicolas Cage ήταν ένας πρωτοκλασάτος αστέρας του κινηματογράφου τη δεκαετία του ’90, χάρη σε ταινίες όπως το Moonstruck, το Leaving Las Vegas και το Adaptation.

Αλλά, μέχρι τη δεκαετία του 2010, μια σειρά από αποτυχημένες ταινίες οι οποίες βγήκαν απευθείας σε βίντεο, σε συνδιασμό με την εκκεντρική του προσωπικότητα η οποία διαδόθηκε στο διαδίκτυο, μετέτρεψαν τον Nicolas Cage σε μιμίδιο. Τώρα που έχει επιστρέψει σε καλύτερες ταινίες, ο Nicolas Cage παραδέχεται ότι έπαιρνε μερικούς «φθηνούς» ρόλους για τα χρήματα – αν και χρησιμοποίησε τα κέρδη του όχι για να αγοράσει περισσότερα κρανία δεινοσαύρων, αλλά για να αποπληρώσει ένα τεράστιο χρέος.

Σε μια συνέντευξη στο 60 Minutes, ο Nicolas Cage εξήγησε ότι συγκέντρωσε χρέος 6 εκατομμυρίων δολαρίων μετά το οικονομικό κραχ του 2008. «Είχα υπερεπενδύσεις σε ακίνητα», θυμάται. «Δεν ήταν επειδή ξόδεψα 80 δολάρια για ένα χταπόδι. Η αγορά ακινήτων κατέρρευσε και δεν μπορούσα να βγω εγκαίρως».

Ο Nicolas Cage είχε ήδη μετακομίσει στο Λας Βέγκας —όπου δεν υπάρχουν φόροι εισοδήματος— πριν από το κραχ, κάτι που τον βοήθησε όταν βρέθηκε στριμωγμένος. Αρνούμενος να κηρύξει πτώχευση, άρχισε να γυρίζει τρεις με τέσσερις ταινίες το χρόνο για να ξεπληρώσει τα χρέη του. Και παρόλο που παραδέχτηκε ότι δεν ήταν κάθε ταινία του επιτυχημένη, ο Nicolas Cage είπε ότι η δουλειά ήταν ο «φύλακας άγγελός» του σε εκείνη τη σκοτεινή περίοδο και επέμεινε ότι έπαιρνε κάθε δουλειά στα σοβαρά.

«Ακόμα κι αν η ταινία φαίνεται ότι δεν θα τα πάει καλά, ξέρουν ότι δεν κοροϊδεύω», είπε ο Nicolas Cage. «Ότι με νοιάζει. Κάθε φορά». Δείτε την πλήρη συνέντευξή του στο 60 Minutes παρακάτω.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο Nicolas Cage ξεπλήρωσε όλα του τα χρέη. Τώρα, για καλή του τύχη, μπόρεσε να κάνει τις ποιοτικές ταινίες για τις οποίες τον γνωρίζουμε, από το Pig μέχρι το The Unbearable Weight of Massive Talent και στο Renfield αυτού του μήνα.

http://www.youtube.com/watch?v=QqrhKjrgFrk

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved