Ελένη Μενεγάκη: Τα εκατομμύρια, οι σκληρές διαπραγματεύσεις και o χαμός για την αποχώρηση της

POP UP TEAM
/
22 Μαΐου, 2020

Αν και τα νούμερα τηλεθέασης έπεφταν, η Μενεγάκη κατάφερε εν μέσω κρίσης να πάρει χρήματα που φαντάζουν εκτός πραγματικότητας για τα ελληνικά δεδομένα.

Η αποχώρηση της “ωραίας Ελένης” από την τηλεόραση ήταν αναμενόμενο αλλά όλοι περίμεναν να το ακούσουν από το στόμα της. Όπως και έκανε χθες, ανήμερα της γιορτής της, θέλοντας να σηματοδοτήσει έτσι τη νέα αρχή στη ζωή της.

“Η νέα σεζόν θα με βρει ελεύθερη, θα κάνω αυτά που δεν έκανα τόσα χρόνια”, είπε η Μενεγάκη σε έναν φορτισμένο μονόλογο προς τους τηλεθεατές της, μιλώντας άμεσα και δείχνοντας πόσο δυνατή είναι η σχέση της μαζί τους.

Όλα αυτά τα χρόνια, η Ελένη Μενεγάκη είχε σχεδιάσει προσεκτικά την πορεία της. Δεν είχε μάνατζερ, εξέταζε μόνη της κάθε πρόταση και προχωρούσε, ενώ δεν χρειάστηκε ποτέ να προσπαθήσει να βγει στην επικαιρότητα. Έτσι κι αλλιώς ήταν η αγαπημένη των ΜΜΕ γαι πολλά χρόνια.

Τι λένε οι συνεργάτες της

Όσοι έχουν συνεργαστεί με την Ελένη Μενεγάκη, έχουν να πουν πως είναι σοβαρή επαγγελματίας και ιδιαίτερα προστατευτική με τους συνεργάτες της. Μάλιστα χθες στον μονόλογό της προς το κοινό ζήτησε “να προσέχουν τους συνεργάτες της”. Η ίδια λέγεται πως μαζί με τους απαράβατους όρους σε κάθε της συμβόλαιο φρόντιζε να εξασφαλίζει και τους συνεργάτες της. Ήταν ίσως από τις λίγες παρουσιάστριες που στα συμβόλαιά της περιλάμβανε τους συνεργάτες της, ούτως ώστε να διαφυλάξει ότι κανείς δεν θα τους πειράξει.

eenimeneg

Το χρυσό συμβόλαιο εν μέσω capital control

H Mενεγάκη ξεκίνησε την καριέρα της ως παρουσιάστρια το 1991 στο κανάλι MEGA και την εκπομπή “Κοκτέιλ”, στο πλευρό του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη. Το 1992 εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές σειρές “Αχ Ελένη” και “Τα Μπακούρια” ενώ συμμετείχε και στο τηλεπαιχνίδι “Mega Banca”, για δύο σεζόν, ως συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Πολυχρονίου.

Το 1995 μετακόμισε στον ΑΝΤ1 όπου έπαιξε στην σειρά “Πάτερ Ημών”. Αμέσως μετά άρχισε να παρουσιάζει τον “Πρωινό Καφέ”, την εκπομπή που την ανέδειξε ως παρουσιάστρια και κράτησε για δέκα ολόκληρα χρόνια.

Το 2005, ήρθε η “χρυσή” μεταγραφή της ωραίας Ελένης καθώς πήρε την απόφαση να κλείσει πίσω την πόρτα του Ant1 και να ανοίξει αυτή του Alpha. Εκεί λέγεται ότι ξεκίνησε με συμβόλαιο 1.200.000 τον χρόνο το οποίο κατάφερε να αυξήσει εν μέσω κρίσης.

 Προφανώς την Μενεγάκη δεν την άγγιξε κρίση. Ακόμα και το 2015, όταν οι Έλληνες έκαναν ουρές στα ΑΤΜ για να κάνουν ανάληψη 50 ευρώ, η Μενεγάκη υπέγραφε το πιο ισχυρό συμβόλαιο της ελληνικής τηλεόρασης, με καθαρές μηνιαίες απολαβές 160.000 ευρώ, τουτέστιν 1,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο, όπως ανέφερε δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” πριν από λίγους μήνες.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά, καθώς η Μενεγάκη έπαιρνε ακόμα 200.000 για την διαφημιστική τοποθέτηση προϊόντων στην εκπομπή της. Δηλαδή, “η ωραία Ελένη έπαιρνε 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο”.

Αμοιβές που δεν συνδέονται με τα νούμερα τηλεθέασης

Οι αστρονομικές για τα ελληνικά δεδομένα αμοιβές της Μενεγάκη δεν είχαν καμία σχέση με τα νούμερα τηλεθέασης. Η “βασίλισσα” της τηλεόρασης δεν είχε τέτοια προβλήματα.

Πληρωνόταν μόνο και μόνο για το όνομά της, αν και τα τελευταία χρόνια το τηλεοπτικό κοινό δεν ήταν μαζί της και δεν την στήριζε όσο παλιά.

Όσο κι αν τα νούμερα τηλεθέασης έπεφταν, η Μενεγάκη απτόητη συνέχιζε αυτό που ήξερε να κάνει. Και πληρωνόταν πολύ καλά για αυτό.

Tεράστια επιρροή στο instagram

Τα έσοδα της ελληνίδας παρουσιάστριας δε σταματάνε στα χρυσά συμβόλαια, αφού η ίδια έχει δημιουργήσει έναν πολύ δυνατό λογαριασμό στο Instagram με πάνω από 1 εκατ. follower, από τον οποίο κερδίζει ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τις τοποθετήσεις προϊόντων aφού η επιρροή που έχει αποκτήσει στο δημοφιλές μέσο είναι τρομερή για τα ελληνικά δεδομένα.

Η τηλεοπτική είδηση της ημέρας έδωσε τροφή για σχόλια στους χρήστες του Twitter. Μάλιστα, η Ελένη Μενεγάκη είναι πρώτο trend στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

Με πληροφορίες από The Toc

Για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα:

in

Ακολούθησέ μας στο Instagram! 

 facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved