Kάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις τα σεντόνια σου;

©pexels/Dmitry Zvolskiy
POP UP TEAM
/
13 Οκτωβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Όταν κάνεις γενική στο σπίτι, αλλάζεις σίγουρα σεντόνια, καλύμματα, μαξιλαροθήκες και μετά ξενοιάζεις πως έχεις εξουδετερώσει όλα τα μικρόβια και όλη τη βρωμιά. Τι ισχύει όμως; Πολλά μικρόβια και επιβλαβείς για τον άνθρωπο μικροοργανισμοί μπορεί να «κρύβονται» και ν’ αναπτύσσονται σε μέρη ή αντικείμενα που δεν περιμένουμε. Οι πετσέτες και τα σεντόνια είναι μερικά από τα καθημερινά είδη που χρησιμοποιούμε, χωρίς να υποπτευόμαστε για το τι μπορεί να κρύβουν…

Όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι μετά από μια κουραστική ημέρα, το πιθανότερο είναι να μην σκέφτεστε ότι ξεκουράζεστε πάνω στα νεκρά κύτταρά σας, τον ιδρώτα και το λίπος που αποβάλλει το σώμα σας. Ας μην ξεχνάμε και τα έξτρα μικρόβια που μπορεί να μεταφέρετε απ’ έξω! Καταλαβαίνω πως ένα μικρό «ίου!» σας ήρθε στο μυαλό αλλά το κάνουμε όλοι χρόνια και είμαστε ακόμα καλά!…

Σύμφωνα με ειδικούς, πρέπει ν’ αλλάζουμε τα σεντόνια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Αν, όμως, ιδρώνετε πολύ ή η δουλειά σας απαιτεί πολλή σωματική προσπάθεια, μπορεί τα σεντόνια να χρειάζονται αλλαγή ακόμα και δύο φορές την εβδομάδα! Κι αυτό γιατί, μαζί με τα υγρά που αποβάλλει ο οργανισμός μας, αναπτύσσονται διάφοροι μικροοργανισμοί, αόρατοι στο μάτι, οι εκκρίσεις των οποίων μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή ακόμα και άσθμα!

Ωστόσο, με ένα προστατευτικό στρώματος, μπορείτε να μειώσετε αρκετά τον κίνδυνο.

Συνήθως αλλάζουμε τις μαξιλαροθήκες μαζί με τα σεντόνια, τι γίνεται όμως με τα ίδια τα μαξιλάρια; Αυτό που ίσως δεν ξέρατε είναι ότι τα μαξιλάρια τείνουν να μαζεύουν μύκητες και κάθε είδους μικροοργανισμούς που βρίσκουν καταφύγιο σ’ ένα ζεστό περιβάλλον. Γι’ αυτό, καλό θα είναι να τα πλένετε τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, ανάλογα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο ειδικό καρτελάκι.

Για περισσότερη προστασία από τα μικρόβια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά επιστρώματα μαξιλαριών, που θα εμποδίσουν σε κάποιο βαθμό την ανάπτυξη των ανεπιθύμητων «προσκεκλημένων».

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved