Καθάρισε πανεύκολα το σπίτι από τις τρίχες των κατοικιδίων σου

©unsplash/kate-stone-matheson
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
8 Νοεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Τα αγαπάμε, τα λατρεύουμε αλλά πολλή τρίχα βρε αδερφέ! Σίγουρα αν είσαι ιδιοκτήτης ενός ζώου ξέρεις πολύ καλά πως μαδάνε – ειδικά όταν αλλάζει η εποχή. Δεν χρειάζεται να απελπίζεσαι ούτε να τα βάλεις με τον τριχωτό σου φίλο. Για αρχή θα βοηθήσει να κάνεις τα ζώα σου ένα καλό μπάνιο μια φορά τον μήνα, και να αφιερώνεις χρόνο να τα χτενίζεις καθημερινά. Αφού τα κάνεις αυτά, υπάρχουν μερικά tips που θα σου λύσουν το πρόβλημα με την υπερβολική τρίχα στο σπίτι.

Καλή ηλεκτρική σκούπα

Αν και κυκλοφορούν στην αγορά ειδικές σκούπες για κατοικίδια, μια οποιαδήποτε σκούπα με μεγάλη απορροφητικότητα και εναλλακτικά εξαρτήματα για να φτάνεις παντού θα έχει το αποτέλεσμα που ζητάς.

Πάρε κουβά και γάντια!

Μετά το σκούπισμα που θα μαζέψει τα περισσότερα, γέμισε έναν κουβά με νερό σε θερμοκρασία δωματίου, έως τη μέση. Φόρεσε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια, βρέξε τα χέρια σου στον κουβά και πέρασέ τα πάνω από την επιφάνεια που επιθυμείς. Οι τρίχες θα κολλήσουν πάνω στα γάντια και μπορείς να βουτήξεις ξανά τα χέρια σου στο νερό όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να απομακρυνθούν όλες.

Ο κύλινδρος είναι φίλος σου

Για τα ρούχα σου, μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις έναν ειδικό κύλινδρο με κόλλα που τραβάει όλο το χνούδι, ενώ για το χαλί μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ταφ τζαμιών που είναι πολύ αποτελεσματικό.

Κρεβατάκι ειδικό για ζωάκια

Τέλος, θα βοηθήσει να αγοράσεις ένα άνετο κρεβατάκι για το σκύλο ή τη γάτα σου που θα το κάνει να μην αποζητά συνέχεια τον καναπέ σου για να ξαπλώσει. Φυσικά, θα πρέπει να το πλένεις συχνά για να μη μαζεύονται και εκεί πολλές τρίχες.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved