Βαριέσαι τις δουλειές αλλά θες ένα τακτοποιημένο σπίτι; 5 tips για να το καταφέρεις

©unsplash/kenny-eliaso
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
2 Νοεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Υπάρχουν οι «θέλω να τακτοποιήσω, αλλά βαριέμαι», οι «έλα μωρέ θα το κάνω σε λίγο», οι «δε βαριέσαι κι αύριο μέρα είναι», οι πιο τεμπέληδες «νταξ! Θα έρθει η μάνα μου αύριο» και άλλα τέτοια ήδη που βαριούνται όσο τίποτα τις δουλειές του σπιτιού αλλά δεν τους αρέσει να ζουν και σε σπηλιά. Για εσάς (οκ κι εμάς!) είναι αυτό το κομμάτι. Εδώ σε έχουμε με 5 tips για να έχεις το σπίτι σου τακτοποιημένο και όταν είναι η ώρα να καθαρίσεις να μη σου βγαίνει η πίστη!

Πέτα τα άχρηστα

Όλοι έχουμε κάνει τους ρακοσυλλέκτες όμως το πολύ το πράγμα μπερδεύει, έρχεται η  ακαταστασία, το  χάος και ο πανικός στα δωμάτια. Αν δεν έχεις ένα συγκεκριμένο χώρο στον οποίο αποθηκεύεις πράγματα του τύπου «μπορεί να το χρειαστώ κάποια στιγμή ΠΟΤΈ» , θα αρχίσουν να μαζεύονται άχρηστα πράγματα που θα σου στερούν ζωτικό χώρο και θα στα κάνουν όλα χάλια. Η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι δεν θα τα χρειαστείς ποτέ, οπότε ανακύκλωσε τα. Με μια σακούλα σκουπιδιών και 5 λεπτά θα πετύχεις πολύ περισσότερα από ότι φαντάζεσαι στον αγώνα για την ανακατάληψη του ζωτικού χώρου του σπιτιού σου.

Προσπάθησε τα πράγματα στο σπίτι να έχουν τη θέση τους

Ναι, δεν είναι εύκολο και αυτά τα κάνουν συνήθως οι «τακτικοί», αλλά ένα βασικό πλάνο μπορείς να κάνεις. Για παράδειγμα, ένας καλόγερος στο καθιστικό είναι χρήσιμος για να κρεμάς παλτά και πουκάμισα όχι σκούπες και φαράσια, καλό είναι να υπάρχει το τηλεκοντρόλ στο τραπεζάκι του καθιστικού σου ή άλλα σχετικά με το δωμάτιο αυτό αντικείμενα. Δεν σου λέω να τρελαθείς και να γίνει η Μάρθα η Στιούαρτ, αλλά τέλος πάντων η κάλτσα σου δεν πάει πάνω στην τηλεόραση και υπάρχει μια απλή σειρά στο που πάει τι, ειδικά δε αναφορικά με το δωμάτιο που πρέπει να βρίσκεται το καθένα.

Κάνε δουλειές ενώ κινείσαι ή κάθεσαι

Εάν πας για παράδειγμα στο μπάνιο για οποιοδήποτε λόγο και παρατηρήσεις ότι ο νιπτήρας είναι βρώμικος, όσο είσαι εκεί ρίξε του λίγο νεράκι και σκούπισέ τον στα γρήγορα. Όταν φεύγεις από το καθιστικό- γραφείο να πας στην κουζίνα να φας – πιεις κάτι, πάρε μαζί σου τυχόν πιάτα ή ποτήρια που έχεις παρατημένα εκεί και πλύνε τα άμεσα ή απόθεσε τα για μελλοντική επεξεργασία σε πλυντήριο πιάτων ή νεροχύτη. Επίσης, πας στο μπάνιο; Πάρε μαζί σου κάνα βρώμικο ρούχο να το βάλεις στο πλυντήριο. Έτσι ούτε χρόνο χάνεις, ούτε ψυχαναγκαστικός γίνεσαι με την καθαριότητα.

 

Σπατάλησε 10 λεπτάκια κάθε βράδυ για ένα απλό μάζεμα

Μην το κάνεις μόνο εσύ, βάλε και τους άλλους στην σειρά, ειδικά εάν έχεις παιδιά ή αν είσαι η νοικοκυρά του σπιτιού. Βασικά, μιλάμε για απλή επιστροφή πραγμάτων στη θέση τους και πέταγμα αχρήστων πραγμάτων. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχεις καλά αποτελέσματα και συνήθως τα δέκα λεπτά είναι ένας χρόνος που ούτε εσένα θα σου φάνει πολύς, ούτε τα τυχόν παιδιά – ακατάστατους συζύγους θα κουράσει. Το ωραίο με αυτή τη μέθοδο είναι ότι πετυχαίνει αναπάντεχα πολλά πράγματα σε λίγο χρόνο.

 Στρώνε το κρεβάτι σου κάθε πρωί

Οκ! Μη βαράς! Αλλά στην τελική δεν είναι και το πιο δύσκολο πράγμα του πλανήτη. Όλα είναι θέμα συνήθειας και στην τελική μην το κάνεις σαν κρεβάτι ξενοδοχείου ένα απλό στρώσιμο είπαμε! Δεν θα πάρει πάνω από 5 λεπτά και έχει μεγάλη επιρροή στη λειτουργικότητα της κρεβατοκάμαρας. Πώς; Ένα ξέστρωτο κρεβάτι στο οποίο πετάγονται και φορεμένα ή αφόρετα ρούχα καταλήγει ως τεράστιος λόφος ακαταστασίας. Από την άλλη, ένα στρωμένο κρεβάτι σε εμπνέει αρνητικά στο να του πετάς πράγματα πάνω.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved