Για τρεις περίπου μήνες η Νέα Υόρκη βρέθηκε στο επίκεντρο της έξαρσης της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μετρώντας δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και θρηνώντας χιλιάδες νεκρούς.

Σε μία πόλη που υπέφερε, που είδε αμέτρητες επαγγελματικές θέσεις να χάνονται, που ζει ακόμα στη δίνη επιχειρήσεων που κλείνουν λόγω οικονομικών προβλημάτων και που αντίκρυσε για πρώτη φορά τους τεράστιους, πολύβουους δρόμους της έρημους, η επιστροφή της ζωής σε κάποια στοιχειώδη κανονικότητα ισούται με γεγονός τεράστιο και αδιανόητα αναγκαίο.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την επιστροφή του διάσημου Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της πόλης, ενός από τα μεγαλύτερα και εμβληματικότερα μουσεία του Μεγάλου Μήλου. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του μουσείου με μία επίσημη ανάρτηση στο ίνσταγκραμ το Μet θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του το Σάββατο 29 Αυγούστου. 

Καθώς η πολύπαθη Νέα Υόρκη έχει πλέον κατάφερει να ελέγξει την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού, οι αρχές ενέκριναν το άνοιγμα των πολιτιστικών χώρων από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου.

11320met.2e16d0ba.fill 661x496

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του μουσείου με μία επίσημη ανάρτηση στο ίνσταγκραμ το Μet θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του το Σάββατο 29 Αυγούστου.

«Μετά σχεδόν έξι μήνες, η επαναλειτουργία του Met θα αποτελέσει μια ιστορική στιγμή για το μουσείο και την πόλη», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ιδρύματος Ντάνιελ Γουάις.

«Κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων μηνών της αβεβαιότητας, της απομόνωσης και του πόνου, προσβλέπαμε με ανυπομονησία στην ημέρα που θα μπορούσαμε για άλλη μια φορά να καλωσορίσουμε όλους με ασφάλεια στο Met», πρόσθεσε.

Όπως έγινε γνωστό, το διάσημο μουσείο θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες μόνον κατά το 25% της μέγιστης χωρητικότητάς του, και μόνο με προκρατήσεις, προκειμένου να διασφαλίζεται η φυσική απόσταση μεταξύ του κοινού.

Το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί και στο Μουσείο Whitney, το οποίο θα ανοίξει ξανά στις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ το MoMa δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πότε πρόκειται να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του για το κοινό.